"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 iulie 2010

Astazi e ziua ta : Margareta Paslaru


Clik video : http://www.youtube.com/user/SVETLANA2003#p/u/3/GyMOurF8CxY

Clik video : http://www.youtube.com/watch?v=Ngru4h6X12s


Sursa : Jurnalul National _ 07.07.2010

Astăzi e ziua ta: Margareta Pâslaru


Diversificarea exprimării artistice face parte din felul său de fi. Neliniştea, curiozitatea, descoperirea soluţiei care rezolvă problema, faptul că este necesară celor din jur o încarcă progresiv cu energii nebănuite. Margareta Pâslaru adaugă, poimâine, încă un an în buchetul vieţii. Al 67-lea...


Muzica, o permanenţă a existenţei mele


"Sunt ocupată cu activităţi artistice din care derivă acţiuni cu finalitate umanitară. Muzica rămâne o permanenţă a existenţei mele. În această săptămână mixăm compoziţiile cu texte proprii, alături de muzica inspirată de versurile poeţilor, în vederea sărbătoririi a 50 de ani de la primul meu disc Electrecord. Împreună cu echipa Casei de Discuri condusă de Cornelia Andreescu, selecţionăm piesele cu Mioara Panaite, avându-l pe Teodor Isariu la pupitrul tehnic. Longevivul şla­găr preluat şi de tineri, «Lasă-mi toamnă pomii verzi», va deveni titlul CD-ului. Nu vor lipsi şla­gă­rele iubite de fanii diferitelor generaţii, pentru care am dat autografe timp de trei ore la Bookfest 2010.
Vor fi incluse şi noile înregistrări «Era o fân­tână», «Iubindu-te», «Fericirea mult visată», votată pe locul II în Top românesc Radio - Aprilie 2010. Melodia pe care am compus-o peste Ocean, inspirată de rugăciunea «Tatăl nostru», pioasă recunoştinţă pentru harul dăruit, va încheia simbolic lista celor 24 de titluri.
Voi orienta drepturile de autor către campania «Artişti pentru Artişti» la UNITER, împreună cu Lucian Năstase, artistul fotograf care oferă coperta acestui CD de autor, tot în beneficiul campaniei menţionate.
Privind în urmă şi înainte, văd un destin artistic generos, dăruit semenilor care au răspuns, însutit, pasiunii şi iubirii mele. Faptul că pot fi utilă şi tinerilor adaugă o nouă dinamică. Prin rubrica permanentă «Margareta prezintă pe...» din cadrul emisiunii «Radioul de sâmbătă seară», încurajez talente autentice din domeniul muzicii pop, al folclorului şi al interpreţilor de muzică clasică. Fiecare artist creează o treaptă care serveşte la urcuşul noilor talente.
Merită evidenţiat ajutorul celor 5.000 de vo­luntari ai Crucii Roşii Române implicaţi în programul «Banca de alimente», proiectul meu de suflet. S-au strâns 137 de tone - până în luna mai - produse de care s-au bucurat 10.000 de familii. Prin generozitatea populaţiei - căreia îi mulţumim din suflet -, serviciul oferit la domiciliu continuă să vină în sprijinul nevoiaşilor şi în această perioadă critică. Pentru a descuraja abandonul şcolar, recent am filmat şi în cadrul altei campanii, una edu­cativă, «Şcoala te face mare».
Pentru mine, o zi pierdută ar putea fi aceea în care nu citesc o poezie sau nu ajung la pian. Cât despre evenimentul pe care l-am tot aşteptat, va avea loc în curând... Voi fi bunica unui băieţel.
Nu aş mânia Cerul, amintind numai trei mo­mente fericite din viaţă, când am adunat 52 de ani de meserie fructuoasă, fiica noastră Ana Maria este realizată, iar marea iubire a durat 38 de ani, până la ultima suflare...
Ca în fiecare an îi felicit pe colegii născuţi în aceeaşi zi de 9 iulie, Angela, Mirabela şi Daniel, dorindu-le sănătate şi împlinirile dorite.
Dacă m-aţi fi întrebat ce ar trebui făcut pentru a ne îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, v-aş fi răspuns: Văzând ce-i în jurul nostru, să contribuim fiecare după puterile noastre, cu o faptă bună."


La multi ani cu sanatate,

de frunza iulian | 12/07/2010 21:38:33

Doamnei Margareta,nu ii pot dori decat ani multi cu sanatate,impliniri,reusite dansei si lui Mariuca.
Tot binele din lume va doresc distinsa Doamna MARGARETA PASLARU,sa ne incantati ani multi


La multi ani... in Gradina Bucuriilor!

de Luisa Apostol | 12/07/2010 11:24:43

In amintirea fermecatoarelor cantece care ne-au incantat copilaria, si a minunatului turneu canadian cu care ne-ai purtat - din nou - prin gradina bucuriilol muzicale, calde multumiri!


La multi ani!

de rodica | 9/07/2010 23:51:47

Multa sanatate,,Paslaritei" noastre care ne-a incantat tineretea cu talentul, rigurozitatea,frumusetea si energia-i debordanta.,,Margareta forever" mi-a prilejuit trairi deosebite prin redescoperirea marei noastre cantarete si a unor slagare nemuritoare.
Rodica Constantin - C-ta


La multi ani !!!

de Dorina | 8/07/2010 22:00:08

Toate gandurile bune pentru Margareta noastra! Ii dorim sa aiba parte de multa sanatate, bucurii si realizarea tuturor proiectelor. Asteptam cu nerabdare melodiile incluse pe noul CD. care cu siguranta vor reusi sa ne faca sufletul sa vibreze...


La multi, multi, ani!

de Admiratori forever...Margareta | 8/07/2010 20:14:34

Fericire, sanatate, bucurii si satisfactii profesionale.
Sa cante Margareta!!!
La multi, multi, ani!


SANATAE SI LA MULTI ANI!

de BOZEANU OCTAVIAN | 7/07/2010 23:44:35

AVEAM DOAR PATRU ANI CAND VOCEA EI M-A FERMECAT ,PENTRU PRIMA OARA.ANII AU TRECUT ,NU S-A SCHIMBAT NIMIC SI ACUM LA 48 DE ANI AI MEI MI SE TAIE RASUFLAREA ASCULTAND MELDIILE SI COMPARAND CU O BAGHETA MAGICA ALUNGA TOATE RELELE PAMANTULUI .OCTAVIAN BOZY - BRAILA


La multi ani!

de Simina | 7/07/2010 21:04:43

Pentru mine, 9 iulie este cea mai frumoasa zi din an, indiferent de conditiile meteo, pentru ca este spectacol in sufletul meu, un spectacol aniversar inchinat Margaretei. Intr-o feerie de lumina si culoare, acompaniata de triluri de privighetori, inima mea canta:"La multi ani!"


La multi ani!

de Tudorache Vasilica | 7/07/2010 18:02:48

Iti dorim multa sanatate si sa ne incanti in continuare cu vocea ta.
Coca si mihai


LA MULTI ANI din tot sufletul,

de ed28 | 7/07/2010 14:37:04

sa fiti sanatoasa, sunteti una dintre solistele copilariei mele. O persoana foarte modesta, care nu e pusa pe scandaluri, dar o voce EXCEPTIONALA!


"LA MULTI ANI", MARGARETA INIMILOR NOAST

de Veronica | 7/07/2010 11:32:11

Timpul Margaretei Paslaru se masoara in frumos la superlativ ! Un timp, care a invins legile Universului, un timp care n-a trecut nicicand...un timp care a ramas in sufletul nostru, facandu-l mai luminos, mai plin de armonie si, mai ales, mai FERICIT!!!!
Pentru noi, unul din momentele fericite din viata, sunt cei peste 50 de ani de admiratie si iubire pentru Paslarita noastra draga!
Sanatate, fericire si vise implinite!!!!!


Margareta Paslaru - Legenda si mitul muzicii usoar

de "Kessleritele" si grupul lor de admiratori | 7/07/2010 11:11:16

“Legenda si mitul” , Margareta Paslaru a fost numita la Bookfest 2010 “cristalul de Baccarat al muzicii usoare romanesti” si asta in al 52-lea an de la debut. Cine poate uita “Lasa-mi toamna, pomii verzi”, “Veronica”, “Trandafirii tai”, “Harap Alb” sau “Timpul”, melodii ramase in constiinta publicului, dintre sutele de inregistrari, multe dintre ele compozitii proprii? Pentru legendara artista toamna isi pastreaza frunzele verzi iar noi, publicul, asteptam cu nerabdare urmatorul cd semnat Margareta Paslaru. Ii dorim sa aiba sanatate, sa-si desavarseasca toate proiectele artistice si umanitare, sa ne bucure ca si pana acum cu aparitiile de exceptie. LA MULTI ANI!


LA MULTI ANI , STIMATA DOAMNA ...

de valentina | 7/07/2010 09:49:24

Ce-as mai putea adauga plinatatii unei asemenea vieti ?! sanatate,sanatate si iar sanatate....Toate celelalte bune se vor adauga singure...Cu siguranta aceasta doamna de mare caracter si talent a intrat demult in patrimoniul national si ne face cinste ,iar noi ,la randul nostru ,simplu si sincer ii uram LA MULTI ANI !


LA MULTI ANI

de doro | 7/07/2010 07:37:28

Va doresc sa aveti parte numai de bucurii.Sunteti una dintre vedetele Romaniei care nu ne-a uitat - e mare lucru.Va multumesc.


multa sanatate

de rada | 6/07/2010 23:41:34

LA MULTI ANI !!!!
stimata doamna a muzicii romanesti,va dorim sa fiti sanatoasa si sa aveti parte de multe bucurii si in calitate de bunica !!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu