"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 mai 2011

Margareta Paslaru participa la manifestarile dedicate Zilei Europei – Mai 2011

Sursa: Evenimentul zilei / 20 Mai 2011 / autor Antoaneta Etves

http://www.evz.ro/detalii/stiri/reprezentanta-comisiei-europene-in-romania-celebreaza-ziua-europei-930963.html

Reprezentanţa Comisiei Europene în România celebrează Ziua Europei

Manifestările vor avea loc duminică, când vor fi organizate spectacole, la Băneasa Shopping City, oferite de artişti consacraţi precum Margareta Pâslaru, Adi Manolovici şi Academia de Rock.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România organizează pe 22 mai, între orele 11.00 şi 18.00, la Băneasa Shopping City, un eveniment prilejuit de sărbătorirea Zilei Europei.

La deschiderea oficială a evenimentului, alături de domnul Nicolae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi-au anunţat participarea reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din România şi ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene. Momentul deschiderii oficiale va avea loc la ora 12:00. (...)

_________________________________________________________________

Sursa: feminis.ro / 19.05.2011

http://www.feminis.ro/timp-liber/unde-iesim-in-weekend-19002/pagina-3

(...) Ora 11.00 Ziua Europei @ Baneasa ShoppingCity

Invitati: Margareta Paslaru, Adi Manolovici si Academia de Rock, Klasikvm Ensemble,Truverii, dar si tineri care se pregatesc pentru o cariera artistica din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Universitatii Nationale de Arta Teatrala etc In cadrul unui spectacol care porneste de la deviza “Unitate prin Diversitate”, artistii prezenti vor oferi momente de muzica clasica si contemporana, dansuri clasice si traditionale din spatiul european, spectacole de balet si street dance, piese de teatru, ateliere de arta, activitati creative, expozitii foto, creatii din materiale reciclabile si multe altele. Spectatorii prezenti vor putea sa participe si la diverse concursuri de cunostinte pe teme europene care vor fi premiate. (...)

_________________________________________________________________


Sursa: baneasashoppingcity.ro / 18.05.2011

http://www.baneasashoppingcity.ro/index.php/ro/evenimente/item/2265_ziua-europei

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va invita sa participati la un eveniment prilejuit de sarbatorirea Zilei Europei.

Evenimentul va avea loc duminica, 22 mai, intre orele 11.00 si 18.00, la Baneasa Shopping City.

Deschiderea oficiala a evenimentului va fi facuta de Excelenta Sa domnul Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, alaturi de Excelenta Sa domnul Michael Schwarzinger, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Austriei in Romania si domnul Mircea Vasilescu, redactor sef la Dilema Veche, desemnat Jurnalistul European al Anului in 2010.

In cadrul spectacolului, care porneste de la mottoul “Unitate prin Diversitate”, artisti consacrati precum Margareta Paslaru, Truverii, Klasikvm Ensemble, dar si tineri care se pregatesc pentru o cariera artistica vor oferi momente de muzica clasica si contemporana, dansuri clasice si traditionale din spatiul european, spectacole de balet si street dance, piese de teatru, ateliere de arta, activitati creative, expozitii foto si creatii vestimantare din materiale reciclabile.

Va asteptam duminica, la Baneasa Shopping City sa sarbatorim impreuna Ziua Europei!

_________________________________________________________________

Sursa: http://margaretapaslaru.blogspot.com/2011/05/invitata-la-manifestarile-zilei-europei.html

Bucuresti, 8 mai 2011

COMUNICAT DE PRESA

Prima seara de EUROPAfest – Preludiul muzical a sapte zile magice

S-a dat startul la EUROPAfest 2011! Muzica ce invaluie, ritmul ce inalta, emotia ce transcende, toate acestea vor invesmanta cladirile cenusii ale Bucurestiului, cu visul sonor al unor interminabile zile de primavara. Intre 7 si 13 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari, vor sustine numeroase concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, o tesatura muzicala a unei lumi intregi fara bariere.

Aseara, la orele 19:00 Sala ArCuB vibra de emotie. Editia cu numarul 18 a EUROPAfest a debutat ieri printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. (...)

Intai s-a dat tonul unei reinterpretari elegante pe ritmuri jazz si pline de savoare a celebrei “Oda Bucuriei” de Ludwig Van Beethoven urmata de piesa “St. Thomas” compusa de celebrul Sonny Rollins, interpretare sustinuta de muzicieni din Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Dupa spectacolul din deschidere, au urmat momentele extraordinare puse in scena de invitatii la eveniment. Finalista Jeunesses International Music Competition la vioara, Cristina Pasa, acompaniata la pian de Costin Raia a adus un omagiu lui Pyotr Ilyich Tchaikovsky prin interpretarea sa, iar domnul Niculae Idu, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ne-a reamintit principiile si valorile culturale pe care Uniunea Europeana si EUROPAfest le impartasesc.

The Merry Poppins din Austria au surprins si au incantat publicul peste masura. Stiluri balcanice, jazz, sound de cabaret al anilor '50, presarat cu motivele de intensitate ale reggae-ului urban, au fost in cadrul spectacolului de deschidere, acel accent de prospetime pe care il promite neconventionalul jazz-ului actual. Spectatorii au privit cu uimire cum saxofonistul a coborat de pe scena, sa cante printre ei, totul ca intr-un joc teatral, dar totusi profund muzical, in timp ce vocea groasa, a solistului se potrivea de minune ca ultima piesa a unui puzzle muzical funky, incarcat de amuzament. (...)

_________________________________________________________________

Bucuresti, 10 mai 2011

COMUNICAT DE PRESA

Traditia intalnirilor dintre Casa Regala si artistii EUROPAfest continua si in 2011

Pe data de 12 mai, incepand cu ora 12:00, artistii EUROPAfest vor fi primiti de catre Principesa Mostenitoare Margareta la Palatul Elisabeta, ca parte a manifestarilor organizate cu ocazia jubileului de 90 de ani ai Majestatii Sale Regelui Mihai.

Accesul presei este liber.

Ultimele zile ale editiei cu nr. 18 a EUROPAfest mai includ si alte evenimente.

Pe 11 mai la ArCuB are loc un concert special de celebrare a centenarului relatiilor dintre Romania si Elvetia - The Swiss Jazz Night, iar in club Tribute, trupa Ari Borger / Brazilia & SUA conduce atmosfera deschisa de The New Jazz Generation spre ritmuri moderne si vintage in acelasi timp.

Pe 12 mai, Caffe Festival pregateste un show fenomenal – Jam Session intre tinerii muzicieni de jazz din cadrul festivalului, un spectacol deosebit de promitator si antrenant. In paralel, competitiile Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Music Competition isi aleg finalistii, la ArCuB si Centrul Cultural Ungar.

Pe 13 mai, ultima seara a festivalului celebreaza excelenta muzicala in cadrul Galei EUROPAfest. Cu acest prilej va fi acordata Diploma de excelenta din partea Casei Regale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu