"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 decembrie 2011

Margareta Paslaru invitata la National FM, 1 decembrie 2011


Pentru 1 decembrie 2011, realizatorul Denis Ciulinaru a pregatit ascultatorilor o surpriza deosebita. In rubrica pe care o sustine de doua ori pe saptamana la postul National FM a invitat-o pe Margareta Paslaru.
Cu o emotie pe care nu a putut sa o ascunda, amfitrionul a prezentat-o pe marea artista si a condus discutia in asa fel incat sa acopere, pe cat posibil, cea mai mare parte a preocuparilor artistice si umanitare ale Margaretei Paslaru.
S-a vorbit despre debutul actoricesc in “Opera de trei parale” (Bertolt Brecht) in regia regretatului Liviu Ciulei, despre participarea la primele doua editii ale Festivalului Cerbul de Aur (concurenta in 1968 si vedeta in recital in 1969), prezenta la Gala MIDEM Cannes 1969, interpretarea melodiilor populare in tara si strainatate, voluntariat si, bineinteles, despre colaborarea de-a lungul anilor cu poeti, compozitori, orchestratori.
Distinsa artista si-a prezentat CD-ul de autor “Margareta, 50 de ani de la primul disc – Lasa-mi toamna, pomii verzi” de pe care am putut asculta cateva compozitii semnate Margareta Paslaru, nedifuzate pana atunci pe postul National FM: “Alergatori de cursa lunga”, “Tigara” (muzica si text), “NU” (versuri Virgil Carianopol) si “Era o fantana” (versuri Elena Farago). Bineinteles, nu a lipsit o piesa folclorica, inregistrata pe disc vinil in 1964, “Bade palarie noua”.
Pentru cei care nu au ascultat transmisia directa din studioul National FM, sau cei care vor sa o reasculte, va ofer inregistrarea. Auditie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu