"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 mai 2013

Margareta Paslaru decorata de familia regala





__________________________________________________________________________


Sursa: observator.ro / 12.05.2013

Aristocratii artistilor romani au fost medaliati de Casa Regala. Voci de aur precum Margareta Paslaru si Marina Voica, inegalabilul Radu Beligan si cel mai important fotbalist pe care l-a dat Romania, Gheorghe Hagi, au fost cei alesi.
Cu o reverenta, Margareta Paslaru a salutat medalia primita de la Principesa Margareta. A plans de emotie. Aceeasi emotie cu care muzica ei intra de mai bine de 55 de ani in casele romanilor.
Cu gratie si-a onorat distinctia si Marina Voica: "Uite, ce frumusete de ordin. Daca eram cenusareasa inainte, acum ma simt ca o printesa".
Un rege a decorat alt rege. Regele scenei romanesti, maestrul Radu beligan, a primit medalia cu onoare si modestie.
De o viata, maestrul Radu Beligan a respirat arta. Si a facut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a intors-o. Nu a ramas fara cuvinte, chiar daca vocea i-a fost gatuita de emotie dupa ce a fost onorat cu cea mai inalta distinctie oferita de casa regala: "La varsta mea, e greu sa suporti un asemenea omagiu. M-am nascut odata cu Romania Mare, nu ne-am parasit niciodata tara. Imi iubesc tara si tot ce-am facut, am facut pentru ea".
O medalie a primit si sportul, o alta arta. Alteta sa i-a oferit-o celui caruia i se spune regele fotbalului romanesc: Gheorghe Hagi. 
25 de persoane au primit medaliile Regelui, la Castelul Peles, acolo unde, de Zilele Regalitatii, a revenit traditia premierilor. Ultima data s-a intamplat in 1947.
__________________________________________________________________________

Sursa: mediafax.ro / 12.05.2013

Casa Regală a României acordă decoraţii, duminică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Peleş, mai multor personalităţi ale vieţii publice, printre care Margareta Pâslaru, Marina Voica, actorul Radu Beligan, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi IPS Calinic.
În cadrul ceremoniei, la care participă aproximativ 100 de invitaţi, Principesa Margareta acordă patru tipuri de decoraţii, respectiv Medalia "Regele Mihai I pentru loialitate", Ordinul "Coroana României în grad de cavaler", Ordinul "Coroana României în grad de ofiţer" şi Decoraţia Regală "Nihil sine Deo", au declarat reprezentanţi ai Muzeului Peleş, unde se desfăşoară ceremonia.
Printre personalităţile care au primit decoraţii până la transmiterea acestei ştiri se numără artistele Margareta Pâslaru şi Marina Voica, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, actriţa Carmen Tănase, precum şi Gheorghe Hagi, urmând să primească, de asemenea, decoraţii primarul Capitalei, Sorin Oprescu, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, dar şi actorul Radu Beligan.
La ceremonie este prezent şi Principele Radu.
Ceremonia de la Castelul Peleş face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalităţii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României.
Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii s-au mai numărat conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc şi tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară, a avut loc un concert aniversar al Societăţii Române de Radiodifuziune, la Sala Radio.
Duminică, la Castelul Peleş va fi lansat şi volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii se desfăşoară în absenţa Regelui Mihai, care se află în Elveţia, alături de Regina Ana, care este bolnavă.
__________________________________________________________________________

Sursa: antena3.ro / 12.05.2013 / autor: A.M.P.

Holul de onoare al Castelului Peleş a fost azi un adevărat foaier. Aristocraţii artiştilor români au fost medaliaţi de casa regală. Voci deaur precum Margareta Pâslaru şi Marina Voica, inegalabilul Radu Beligan şi cel mai important fotbalist pe care l-a dat România, Gheorghe Hagi, au fost cei aleşi.
În absenţa Regelui Mihai, care este în Elveţia alături de Regina Ana, Principesa Margareta i-a onorat pe artişti. 
Cu o reverenţă, Margareta Pâslaru a salutat medalia primită de la Principesa Margareta. A plâns de emoţie. Aceeaşi emoţie cu care muzica ei intră de mai bine de 55 de ani în casele românilor.
Cu graţie şi-a onorat distincţia şi Marina Voica.
Un rege a decorat alt rege. Regele scenei româneşti, maestrul Radu Beligan, a primit medalia cu onoare şi modestie. 
De o viaţă, maestrul Radu Beligan a respirat artă. Şi a făcut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a întors-o. Nu a rămas fără cuvinte, chiar dacă vocea i-a fost gâtuită de emoţie după ce a fost onorat cu cea mai înaltă distincţie oferită de Casa Regală.
O medalie a primit şi sportul, o altă artă. Alteţa sa i-a oferit-o celui căruia i se spune regele fotbalului românesc. Gheorghe Hagi.
25 de persoane au primit medaliile Regelui. La Castelul Peleş, acolo unde, de Zilele Regalităţii, a revenit tradiţia premierilor. Ultima dată s-a întâmplat în 1947.
__________________________________________________________________________

Sursa: stirileprotv.ro/ 12.05.2013 / INTERNET PROTV

Cantareata Margareta Paslaru va primi Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminica, intr-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peles, a declarat artista.

Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, Ordinul Coroana Romaniei - reinfiintat de Regele Mihai pe 30 decembrie 2011 - a fost instituit de Regele Carol I in 1881, cu prilejul proclamarii Regatului Romaniei, pentru a recompensa serviciile aduse statului. in prezent, el recompenseaza meritele cetatenilor romani si straini care contribuie substantial la dezvoltarea si consolidarea Romaniei, prin actiuni publice sau prin excelenta in profesie, pentru fapte puse in slujba statului si a natiunii.
Ordinul Coroana Romaniei are cinci grade: Cavaler, Ofiter, Comandor, Mare Ofiter si Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiti pe viata. Regele si regina poarta de drept Ordinul Coroana Romaniei in grad de Mare Cruce, iar principesa mostenitoare, precum si principesele si principii Familiei Regale, in varsta de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.
Alaturi de Margareta Paslaru, mai multe personalitati din Romania vor fi decorate duminica la Castelul Peles. Decoratiile vor fi inmanate de principesa mostenitoare Margareta, in numele Regelui Mihai I.
Facand parte dintr-o familie de artisti - bunicul sau, Ion Dimitriu-Barlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa canta la pian si picta in stil impresionist; matusa era balerina, iar mama, cantareata de opera -, Margareta Paslaru a mostenit, la randul ei, inclinatiile spre arta, stiind sa danseze, sa creeze costume, sa cante si sa interpreteze roluri interesante, avand adesea alaturi artisti remarcabili ce au ramas in inimile oamenilor.
Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Maruta, Rodica Tapalaga, Maria Tanase, iar lista ar putea continua, pentru ca Margareta Paslaru a avut o cariera de peste 50 de ani, atragand ca un magnet privirile si cucerind inimile.
Anul trecut, artista si-a lansat autobiografia, "Eu si timpul". Titlul volumului a fost ales, dupa cum declara chiar Margareta Paslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmarit-o inca de la varsta de 9 ani, cand a constientizat ca "nu va mai serba niciodata 9 ani la 9 iulie". Aceasta preocupare a continuat prin cantecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrajitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu si Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cartii autobiografice a ramas, insa, emotionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artista la 19 ani. Fotografia ce ilustreaza acest moment apare pe coperta cartii.
Ceremonia de la Castelul Peles face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalitatii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalitatii s-au mai numarat conferinta "Rolul Monarhiei in modernizarea Romaniei", sustinuta de academicianul Dan Berindei in Aula Academiei Romane, vineri, cand a avut loc si traditionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta.
Sambata seara a avut loc un concert aniversar al Societatii Romane de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminica, la Castelul Peles va fi lansat si volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalitatii se desfasoara in absenta Regelui Mihai, care se afla in Elvetia, alaturi de Regina Ana, careeste bolnava.
__________________________________________________________________________

                   http://www.youtube.com/watch?v=oyi3jqDWqkU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu