"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 noiembrie 2013

Margareta Paslaru a lansat CD-ul "Margareta 70"


________________________________________________________________
Sursa: Mediafax/ 01.11.2013/ autor Madalina Cerban

Margareta Pâslaru lansează un nou CD şi va dona fondurile din vânzarea acestuia către Crucea Roşie

Margareta Pâslaru va lansa, vineri, CD-ul "Margareta 70", care conţine creaţiile sale de maturitate artistică, cântăreaţa urmând să doneze drepturile rezultate din vânzarea acestuia către "Banca de Alimente"- Crucea Roşie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Margareta Pâslaru marchează împlinirea a 70 de ani - anul acesta, pe 9 iunie -, dar şi a 55 de ani de carieră prin lansarea CD-ului "Margareta 70", care conţine creaţiile sale de maturitate artistică.

Noul CD "Margareta 70" cuprinde compoziţii cu texte proprii, precum "Libertatea nu se învaţă", "Fii voluntar!", "Să fie oare adevărat", "Setea de a cunoaşte", "Our Day, Children's Day". Altele au fost inspirate de versul eminescian "Ce suflet trist" şi versurile Agathei Grigorescu-Bacovia apărute în 1923 - "Amanţii mei sunt cărţile-nţelepte".

Dar materialul de lansare include şi rugăciunea "Tatăl nostru", "Lasă-mi toamna pomii verzi", care sunt puse în vânzare sub formă de partituri în "Caietul II" - pentru tineri interesaţi în diversificarea repertoriului, prin remix.
Pe CD sunt şi piesele compozitorilor Jolt Kerestely, Ovidiu Lipan Ţăndărică. Cel din urmă beneficiază de texte scrise de Margareta Pâslaru, interpreta pieselor "Tango Toledo" şi "Balerina".

În memoria Mariei Tănase, care, în 1962 a îndemnat-o pe Margareta să cânte muzică populară, sunt incluse cântece nelipsite din repertoriul solistei, la care se adaugă un medalion radiofonic realizat de Daniela Caraman Fotea.

Margareta Pâslaru donează drepturile rezultate din vânzarea CD-ului către "Banca de Alimente" - Crucea Roşie. Colaboratorii săi - Jolt Kerestely, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Călin Grigoriu, Capriel Dedeian, Marian Stere, Andrei Kerestely - o urmează în acest demers, ceea ce reprezintă un gest colegial fără precedent. Înregistrarile au avut loc în studiourile Kerestely.

Lansarea CD-ului "Margareta 70" are loc vineri, de la ora 14.00, în holul sălii de concerte Radio, chiar de Ziua Radioului Public, care sărbătoreşte 85 de ani de existenţă.

Premiul anual oferit de Margareta Pâslaru pentru "Originalitate interpretativă" va fi anunţat tot în cadrul lansării. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe ce va continua şi sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 12.00, în Ziua Porţilor deschise ale Radioului Public.

Făcând parte dintr-o familie de artişti - bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă -, Margareta Pâslaru (născută pe 9 iunie 1943) a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră de 55 de ani.
În 2012, artista şi-a lansat autobiografia, "Eu şi timpul". Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrăjitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu şi Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii.
Margareta Pâslaru este cunoscută şi ca actriţă în celebra serie "Veronica".

_________
Stirea a fost preluata si de site-ul  ziaruldeiasi.ro 
________________________________________________________________

Sursa: bestmusic.ro
http://www.bestmusic.ro/margareta-paslaru/stiri-margareta-paslaru/margareta-paslaru-libertatea-nu-se-invata-audio-130639.html

Margareta Paslaru lanseaza albumul Margareta 70: asculta prima piesa (audio)

Margareta Paslaru se pregateste de lansarea albumului "Margareta 70", de pe care va invitam sa ascultati compozitia "Libertatea nu se invata", cea care va deschide materialul.
Cunoscuta pentru implicarea constanta in actiuni sociale, doamna Margareta Paslaru va ceda drepturile din vanzarea albumului "Margareta 70" catre Crucea Rosie, toate incasarile fiind donate programului Banca de Alimente.

"Libertatea se invata" a fost compusa de Margareta Paslaru in anii '90, cand se afla in America, insa a fost definitivata in Bucuresti, mixata si masterizata in iulie 2012 in studioul lui Andrei si Jolt Kerestely.

Stirea a fost preluata si de: 
________________________________________________________________

Sursa: Top romanesc/ 31.10.2013


Margareta Pâslaru lansează, vineri, noul album
La 55 de ani de la debutul său în muzică, Margareta Pâslaru lansează vineri, 1 noiembrie, ora 14:00, şi sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, în Foaierul Central al Sălii Radio, albumul Margareta 70.
Produs de Fundaţia Radio România, albumul care va purta, cel mai probabil, numele de “Margareta Pâslaru 70″, cuprinde compozitii proprii – muzica si text, folclor, piese care nu au apărut pe alte discuri, compozitii inspirate de versurile Agathei Grigorescu Bacovia si Mihai Eminescu – ”Ce suflet trist”….
Nu vor lipsi nici recentele înregistrări, ”Libertatea nu se invata” / “Setea de a cunoaste”, dar si surprize, chiar un medalion radiofonic. Înregistrările noului disc au avut loc în studiourile Jolt si Andrei Kerestely.
Drepturile de autor ale albumului au fost cedate în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române.
________________________________________________________________
Sursa: orange.ro/ 01.11.2013

Margareta Paslaru lanseaza un nou CD
Margareta Paslaru lanseaza, vineri, CD-ul "Margareta 70", care contine creatiile sale de maturitate artistica, cantareata urmand sa doneze drepturile rezultate din vanzarea acestuia catre "Banca de Alimente"- Crucea Rosie, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu