"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 ianuarie 2013

Margareta Paslaru, omagiu lui Eminescu


Sursa: jurnalul.ro / 14.01.2013

“Ce suflet trist”, compoziţia Margaretei Pâslaru pe versuri de Mihai Eminescu, este un omagiu adus de către artistă poetului naţional.
Melodia va fi inclusă pe viitorul CD al Margaretei Pâslaru care va cuprinde, printre altele, şi piesa “Libertatea nu se învaţă”. “Ce suflet trist” a fost difuzată în audiţie absolută pe 12 ianuarie 2012, la Radio România Cultural, în emisiunea “Oaza de muzică”. Piesa a fost compusă în 1995 şi înregistrată în ianuarie 2012 în studioul Jolt Kerestely. Acompaniază chitaristul Capriel Dedeian.
“Ce suflet trist”, compoziţia Margaretei Pâslaru pe versuri de Mihai Eminescu, este un omagiu adus de către artistă poetului naţional.
Melodia va fi inclusă pe viitorul CD al Margaretei Pâslaru care va cuprinde, printre altele, şi piesa “Libertatea nu se învaţă”. “Ce suflet trist” a fost difuzată în audiţie absolută pe 12 ianuarie 2012, la Radio România Cultural, în emisiunea “Oaza de muzică”. Piesa a fost compusă în 1995 şi înregistrată în ianuarie 2012 în studioul Jolt Kerestely. Acompaniază chitaristul Capriel Dedeian.






____________________________________________________________________________

Click video "Ce suflet trist": http://www.youtube.com/watch?v=28SSz5evTqc



vineri, 4 ianuarie 2013

Margareta Paslaru si Sergiu Nicolaescu si-au inmanat premii de doua ori


In 14 mai 2010 organizatorii Galei “Eroii din Ring” au ales-o pe Margareta Paslaru sa ofere Premiul special pentru intreaga activitate maestrului Sergiu Nicolaescu. Ziarul Ring din 17 mai 2010 scria: “Doamna muzicii si scenei romanesti Margareta Paslaru  a înmanat premiul de excelentă pentru o viata dedicata culturii romanesti, titanului Sergiu Nicolaescu. “Comisarul” a promis că nu se va opri aici.” 
http://www.ziarulring.ro/stiri/15676/EROII--cadru-cu-cadru 

Sursa: ziarulring.ro / 22.12.2010
Gala “Eroii din ring”, ediţia II-a, un succes pe toată linia - fragment
Şi anul acesta, Gala “Eroii din ring”, ajunsă la a doua ediţie, a făcut diferenţa: prin premiile acordate, prin participare, prin spectacolul în sine. De mare ţinută. Rând pe rând, performerii anului au urcat pe scena amenajată în Sala Bucureşti de la RIN Grand Hotel: fie că a fost vorba de Petre Cosma, tatăl handbalistului Marian Cosma (care a primit trofeul din mâinile ambasadorului Ungariei la Bucureşti), de preşedintele PNL, Crin Antonescu (premiat de legendarul actor Ion Lucian), de ”comisarul” regizor-senator (legendar şi el) Sergiu Nicolaescu (premiat de Margareta Pâslaru), de actorul Vladimir Găitan (premiat de Sanda Ţăranu) (…).

Sursa: ziarulring.ro / 24.04.2012
„ring” a premiat eroii întregii naţiuni – fragment
Gala premiilor „ring” 2010
(…)Premiul de excelenta pentru întreaga viată dedicată filmului şi culturii romanesti i-a fost acordat regizorului, scenaristului si actorului Sergiu Nicolaescu de celebra cantăreata de muzica usoara Margareta Paslaru (…).

Coincidenta face ca doi ani mai tarziu, pe 5 martie 2012, la o alta gala, rolurile sa se inverseze: Sergiu Nicolaescu i-a inmanat Margaretei Paslaru un premiu de excelenta.

Sursa: revistavip.net / 05.03.2012
Gala Superlativelor Femeii 2012, organizata de revista VIP, a reunit in seara zilei de 5 martie, la Ambasad’Or Events, mai bine de 200 de personalitati din sfera publica romanesca pentru a aniversa luna femeii (…)

(…) Considerat de multi poate cel mai important premiu al serii, premiul la categoria EXCELENTA in cadrul Galei Superlativelor Femeii i s-a cuvenit pe buna dreptate doamnei Margareta Paslaru, iar experienta acesteia poate confirma cei mai bine de 50 de ani de cariera. (…)

miercuri, 2 ianuarie 2013

Margareta Paslaru invitata la Gala Premiilor Confidential



In prima zi a anului 2013, postul Antena 2 a transmis “Gala Premiilor Confidential” 2012.
La sectiunea “Campanii sociale” premiul a revenit Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania  si doamnei Mihaela Geoana, presedinta SNCRR.
Premiul a fost anuntat de Margareta Paslaru, membru de onoare al Crucii Rosii Romane, “o artista dedicata cu toata fiinta ei voluntariatului si actiunilor prin care romanii isi schimba mentalitatea” cum a numit-o Cristian Brancu.