"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 mai 2013

Margareta Paslaru, amintiri cu Maria Tanase



Sursa: Evenimentul TV nr. 12 / 30.05.2013

“M-a convins sa cant muzica populara” – fragment

Invitata in emisiunea Maria Tanase – Cine iubeste si lasa, de pe TVR2, moderata de Daniela Zeca Buzura, Margareta Paslaru a dezvaluit amintiri pretioase legate de cea supranumita si Privighetoarea din “Livada cu duzi”.

Margareta Paslaru vorbeste cu mare caldura despre solista al carei centenar de la nastere il vom aniversa anul acesta: “Artistii inascuti se recunosc si prin modestie. Mult regretata Maria Tanase avea aceasta calitate rara, pe care am remarcat-o in 1962. Maestrul Liviu Ciulei ne-a distribuit pe amandoua in piesa “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht. Eu jucam Polly cu Toma Caragiu, iar rolul lui Jeny Spelunca i se incredintase Mariei Tanase.”, povesteste Margareta una dintre intalnirile care i-au marcat drumul artistic. “Vazandu-ma interpretand ‘songuri’, potrivit indicatiilor regizorale, dansa mi-a dat un sfat: «Asculta, fa … tu trebuie sa canti muzica polulara, asculta-ma pe mine, ca-s vulpe batrana»”, continua Margareta: ”Nu am uitat indemnul, de-a lungul celor 55 de ani de meserie pe care ii serbez anul acesta. Incheiam fiecare recital sustinut in tara sau in strainatate, cu folclor”.

Margareta Paslaru isi aminteste si detalii ale intregului care faceau din Maria o persoana fara pereche: “Vorbind despre modestie, Maria Tanase venea la repetitii cu troleibuzul. Se imbraca si se pieptana simplu, ceea ce adauga la distinctia prezentei sale. Impartind aceeasi cabina la repetitii, o observam in oglinda. Dansa isi repeata replicile fumand – cum isi crea si rolul – pana in momentul in care era chemata in scena unde urmarea cu atentie indicatiile maestrului Ciulei.

Printre imaginile de atunci, Margareta are in minte fragmente de poveste cu Maria Tanase: “Am pastrat si amintirea zilei de toamna cu lumina blanda, in care, dupa repetitie dansa m-a invitat in Popa Nan, unde locuia, pentru a-mi dezvalui “comoara” costumelor pastrate intr-un cufar de poveste”. Margareta asculta ori de cate ori este posibil indemnul Mariei Tanase, dedicand recitaluri de cantece populare celei care a indemnat-o sa abordeze si acest gen. (…)

marți, 21 mai 2013

Margareta Paslaru "Premiul de Excelenta" la Premiile Confidential - 19 mai 2013




Premiile Confidential, editia XLII - mai 2013: “Premiul pentru Excelenta” Margareta Paslaru pentru 55 de ani de activitate artistica prodigioasa. Decorata de Casa Regala a Romaniei cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler. 

sâmbătă, 18 mai 2013

Margareta Paslaru - workshop “Repetiţie generală” in cadrul EUROPAfest 2013



___________________________________________________________

Sursa: artactmagazine.ro/ 13.05.2013

Evenimentele continuă la EUROPAfest cu Margareta Pâslaru şi Voice / UK - fragment


Minute în şir de aplauze, emoţii puternice, ritmuri incendiare, atmosfera electrizantă şi bună dispoziţie.Acestea sunt elementele pe care publicul venit în primele zile de EUROPAfest le-a experimentat. Sub sloganul "It's all about live quality music"ediţia cu numărul 20 a EUROPAfest a debutat în forţă, cu săli de teatru şi cluburi pline până la refuz.(...) 
EUROPAfest aduce în faţa publicului iubitor al muzicii de calitate, în perioada 13-14 mai alte momente unice. Primul dintre ele este workshop-ul “Repetiţie generală” susţinut de artista Margareta Pâslaru. Artista s-a alăturat EUROPAfest în promovarea muzicii de calitate, venind în întâmpinarea noii generaţii de interpreţi, dornici să atingă culmile succesului. Având ca motto “În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora.”, Margareta Pâslaru aduce prin workshop-ul desfăşurat în cadrul festivalului, experienţa scenică şi întelepciunea culese în cei peste 50 de ani de carieră.
Cel de-al doilea moment este concertul emoţionant al celor de la Voice / UK, un trio a capella, cu voci remarcabileşi versatile ce vor crea sunete perfecte pentru minte şi suflet. Delicateţea, eleganţa şi puritatea vocilor vor degaja acea atmosferă de calm şi meditaţie necesare minţii pentru a-şi regăsi echilibrul. Evenimente se vor desfăşura la Spaţiul public European / 13 mai, unde intrarea este liberă, respectiv la Biserica Evanghelică (Luterană) / 14 mai, bilet 25 lei, iar studenţii au intrarea liberă în funcţie de locurile disponibile. Cei care vor să afle mai multe informaţii despre EUROPAfest, despre agenda festivalului, pot accesa site-ul oficialhttp://www.jmevents.ro/.


marți, 14 mai 2013

Margareta Paslaru decorata de familia regala





__________________________________________________________________________


Sursa: observator.ro / 12.05.2013

Aristocratii artistilor romani au fost medaliati de Casa Regala. Voci de aur precum Margareta Paslaru si Marina Voica, inegalabilul Radu Beligan si cel mai important fotbalist pe care l-a dat Romania, Gheorghe Hagi, au fost cei alesi.
Cu o reverenta, Margareta Paslaru a salutat medalia primita de la Principesa Margareta. A plans de emotie. Aceeasi emotie cu care muzica ei intra de mai bine de 55 de ani in casele romanilor.
Cu gratie si-a onorat distinctia si Marina Voica: "Uite, ce frumusete de ordin. Daca eram cenusareasa inainte, acum ma simt ca o printesa".
Un rege a decorat alt rege. Regele scenei romanesti, maestrul Radu beligan, a primit medalia cu onoare si modestie.
De o viata, maestrul Radu Beligan a respirat arta. Si a facut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a intors-o. Nu a ramas fara cuvinte, chiar daca vocea i-a fost gatuita de emotie dupa ce a fost onorat cu cea mai inalta distinctie oferita de casa regala: "La varsta mea, e greu sa suporti un asemenea omagiu. M-am nascut odata cu Romania Mare, nu ne-am parasit niciodata tara. Imi iubesc tara si tot ce-am facut, am facut pentru ea".
O medalie a primit si sportul, o alta arta. Alteta sa i-a oferit-o celui caruia i se spune regele fotbalului romanesc: Gheorghe Hagi. 
25 de persoane au primit medaliile Regelui, la Castelul Peles, acolo unde, de Zilele Regalitatii, a revenit traditia premierilor. Ultima data s-a intamplat in 1947.
__________________________________________________________________________

Sursa: mediafax.ro / 12.05.2013

Casa Regală a României acordă decoraţii, duminică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Peleş, mai multor personalităţi ale vieţii publice, printre care Margareta Pâslaru, Marina Voica, actorul Radu Beligan, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi IPS Calinic.
În cadrul ceremoniei, la care participă aproximativ 100 de invitaţi, Principesa Margareta acordă patru tipuri de decoraţii, respectiv Medalia "Regele Mihai I pentru loialitate", Ordinul "Coroana României în grad de cavaler", Ordinul "Coroana României în grad de ofiţer" şi Decoraţia Regală "Nihil sine Deo", au declarat reprezentanţi ai Muzeului Peleş, unde se desfăşoară ceremonia.
Printre personalităţile care au primit decoraţii până la transmiterea acestei ştiri se numără artistele Margareta Pâslaru şi Marina Voica, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, actriţa Carmen Tănase, precum şi Gheorghe Hagi, urmând să primească, de asemenea, decoraţii primarul Capitalei, Sorin Oprescu, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, dar şi actorul Radu Beligan.
La ceremonie este prezent şi Principele Radu.
Ceremonia de la Castelul Peleş face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalităţii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României.
Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii s-au mai numărat conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc şi tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară, a avut loc un concert aniversar al Societăţii Române de Radiodifuziune, la Sala Radio.
Duminică, la Castelul Peleş va fi lansat şi volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii se desfăşoară în absenţa Regelui Mihai, care se află în Elveţia, alături de Regina Ana, care este bolnavă.
__________________________________________________________________________

Sursa: antena3.ro / 12.05.2013 / autor: A.M.P.

Holul de onoare al Castelului Peleş a fost azi un adevărat foaier. Aristocraţii artiştilor români au fost medaliaţi de casa regală. Voci deaur precum Margareta Pâslaru şi Marina Voica, inegalabilul Radu Beligan şi cel mai important fotbalist pe care l-a dat România, Gheorghe Hagi, au fost cei aleşi.
În absenţa Regelui Mihai, care este în Elveţia alături de Regina Ana, Principesa Margareta i-a onorat pe artişti. 
Cu o reverenţă, Margareta Pâslaru a salutat medalia primită de la Principesa Margareta. A plâns de emoţie. Aceeaşi emoţie cu care muzica ei intră de mai bine de 55 de ani în casele românilor.
Cu graţie şi-a onorat distincţia şi Marina Voica.
Un rege a decorat alt rege. Regele scenei româneşti, maestrul Radu Beligan, a primit medalia cu onoare şi modestie. 
De o viaţă, maestrul Radu Beligan a respirat artă. Şi a făcut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a întors-o. Nu a rămas fără cuvinte, chiar dacă vocea i-a fost gâtuită de emoţie după ce a fost onorat cu cea mai înaltă distincţie oferită de Casa Regală.
O medalie a primit şi sportul, o altă artă. Alteţa sa i-a oferit-o celui căruia i se spune regele fotbalului românesc. Gheorghe Hagi.
25 de persoane au primit medaliile Regelui. La Castelul Peleş, acolo unde, de Zilele Regalităţii, a revenit tradiţia premierilor. Ultima dată s-a întâmplat în 1947.
__________________________________________________________________________

Sursa: stirileprotv.ro/ 12.05.2013 / INTERNET PROTV

Cantareata Margareta Paslaru va primi Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminica, intr-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peles, a declarat artista.

Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, Ordinul Coroana Romaniei - reinfiintat de Regele Mihai pe 30 decembrie 2011 - a fost instituit de Regele Carol I in 1881, cu prilejul proclamarii Regatului Romaniei, pentru a recompensa serviciile aduse statului. in prezent, el recompenseaza meritele cetatenilor romani si straini care contribuie substantial la dezvoltarea si consolidarea Romaniei, prin actiuni publice sau prin excelenta in profesie, pentru fapte puse in slujba statului si a natiunii.
Ordinul Coroana Romaniei are cinci grade: Cavaler, Ofiter, Comandor, Mare Ofiter si Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiti pe viata. Regele si regina poarta de drept Ordinul Coroana Romaniei in grad de Mare Cruce, iar principesa mostenitoare, precum si principesele si principii Familiei Regale, in varsta de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.
Alaturi de Margareta Paslaru, mai multe personalitati din Romania vor fi decorate duminica la Castelul Peles. Decoratiile vor fi inmanate de principesa mostenitoare Margareta, in numele Regelui Mihai I.
Facand parte dintr-o familie de artisti - bunicul sau, Ion Dimitriu-Barlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa canta la pian si picta in stil impresionist; matusa era balerina, iar mama, cantareata de opera -, Margareta Paslaru a mostenit, la randul ei, inclinatiile spre arta, stiind sa danseze, sa creeze costume, sa cante si sa interpreteze roluri interesante, avand adesea alaturi artisti remarcabili ce au ramas in inimile oamenilor.
Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Maruta, Rodica Tapalaga, Maria Tanase, iar lista ar putea continua, pentru ca Margareta Paslaru a avut o cariera de peste 50 de ani, atragand ca un magnet privirile si cucerind inimile.
Anul trecut, artista si-a lansat autobiografia, "Eu si timpul". Titlul volumului a fost ales, dupa cum declara chiar Margareta Paslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmarit-o inca de la varsta de 9 ani, cand a constientizat ca "nu va mai serba niciodata 9 ani la 9 iulie". Aceasta preocupare a continuat prin cantecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrajitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu si Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cartii autobiografice a ramas, insa, emotionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artista la 19 ani. Fotografia ce ilustreaza acest moment apare pe coperta cartii.
Ceremonia de la Castelul Peles face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalitatii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalitatii s-au mai numarat conferinta "Rolul Monarhiei in modernizarea Romaniei", sustinuta de academicianul Dan Berindei in Aula Academiei Romane, vineri, cand a avut loc si traditionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta.
Sambata seara a avut loc un concert aniversar al Societatii Romane de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminica, la Castelul Peles va fi lansat si volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalitatii se desfasoara in absenta Regelui Mihai, care se afla in Elvetia, alaturi de Regina Ana, careeste bolnava.
__________________________________________________________________________

                   http://www.youtube.com/watch?v=oyi3jqDWqkU

luni, 13 mai 2013

Omul zilei - Margareta Pâslaru


Sursa: Jurnalul National / Autor: Paul Rogojinaru / 13.05.2013/ Foto: Dan Marinescu/Intact Images

Omul zilei - Margareta Pâslaru
Interpretă, compozitoare, textieră, actriţă de teatru şi film

Pe la începutul anilor ’60, o zgâtie de fată, micuţă şi plină de energie, “inunda” sonor sălile de spectacole, încânta cu vocea ei gravă radioascultătorii şi “umplea” cu zâmbetul ştrengăresc micile ecrane. Se năştea legenda Margareta Pâslaru. De atunci anii au trecut, Margareta era prezenţă constantă în sufletele românilor, talentul său ieşit din comun distribuindu-se şi pe alte paliere decât cel muzical. A apărut frecvent în emisiuni de divertisment la televizor şi-a jucat în filme ce au încântat deopotrivă copii, părinţi şi bunici: “Veronica”, “Veronica se întoarce”, “Melodii, melodii”, “Împuşcături pe portativ” etc. Cu o carismă aparte, fiind una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică uşoară (şi chiar populară) de la noi, mulţi români îi cunosc deja biografia şi cărările pe care a purtat-o viaţa. De aceea nu e de mirare că, pe lângă multe premii şi distincţii acordate de-a lungul timpului, ieri, cunoscuta artistă a primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Castelul Peleş. Ordinul recompensează meritele cetăţenilor români şi străini care contribuie substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţă în profesie, pentru fapte puse în slujba statului şi a naţiunii. Pentru această recunoaştere a meritelor sale, pentru toate clipele fericite dăruite semenilor săi, Jurnalul Naţional o declară “Omul Zilei” pe extraordinara Margareta Pâslaru. 

duminică, 12 mai 2013

Margareta Paslaru decorata cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler


Sursa: Agerpres/ 11.05.2013
Margareta Pâslaru va fi decorată cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler

Cunoscuta artistă Margareta Pâslaru va fi decorată duminică de Regele Mihai I cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Castelul Peleş, potrivit unui comunicat al artistei, transmis AGERPRES.

Margareta Pâslaru va participa, luni, 13 mai, şi marţi, 14 mai, la cea de-a 20-a ediţie a EUROPAfest, ce se desfăşoară sub înaltul patronaj al Principesei Margareta şi al Principelui Radu. 
Ghidându-se după motto-ul "În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora", marea artistă va fi prezentă timp de două zile la EUROPAfest, la workshop-ul "Repetiţie generală", unde cu generozitate va împărtăşi muzicienilor mai tineri câteva dintre tainele succesului şi din experienţa sa artistică, acumulată în peste 50 de ani de activitate. 
Margareta Pâslaru a debutat în muzica uşoară în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. După o carieră de excepţie, Margareta Pâslaru a fost sărbătorită la Uniunea Compozitorilor în 2008 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său. Anul 2010 i-a adus artistei cu multiple valenţe "Trofeul Electrecord" la împlinirea unei jumătăţi de secol de la prima înregistrare discografică. 
Peste 300 de artişti din 52 de ţări de pe patru continente sunt prezenţi, în perioada 9 - 25 mai, la cea de-a 20-a ediţie a EUROPAfest, la Bucureşti şi Sibiu, pentru a le oferi melomanilor show-uri de jazz, blues, pop şi muzică clasică. 
Ca de fiecare dată, Gala EUROPAFest va reuni, pe 25 mai, cei mai apreciaţi artişti ai festivalului, cu această ocazie fiind programată şi festivitatea de decernare a Diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală. 
Lansat în 1993, sub auspiciile Jeunesses Musicales, evenimentul de la Bucureşti a ajuns la cea de-a 16-a ediţie. 
Din 2005 EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu, printre partenerii tradiţionali ai evenimentului numărându-se UNICEF, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Educaţiei, ca şi diferite centre culturale şi ambasade. AGERPRES.
____________________________________________________________________________

Sursa: Mediafax/ 11.05.2013
Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României din partea Regelui Mihai, duminică, la Peleş

Cântăreaţa Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminică, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleş, a declarat artista pentru MEDIAFAX.
Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, Ordinul Coroana României - reînfiinţat de Regele Mihai pe 30 decembrie 2011 - a fost instituit de Regele Carol I în 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse statului. În prezent, el recompensează meritele cetăţenilor români şi străini care contribuie substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţa în profesie, pentru fapte puse în slujba statului şi a naţiunii. Ordinul Coroana României are cinci grade: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiţi pe viaţă. Regele şi regina poartă de drept Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, iar principesa moştenitoare, precum şi principesele şi principii Familiei Regale, în vârstă de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.
Alături de Margareta Pâslaru, mai multe personalităţi din România vor fi decorate duminică la Castelul Peleş. Decoraţiile vor fi înmânate de principesa moştenitoare Margareta, în numele Regelui Mihai I.
Făcând parte dintr-o familie de artişti - bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă -, Margareta Pâslaru a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârşit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, de peste 50 de ani, atrăgând ca un magnet privirile şi cucerind inimile.
Anul trecut, artista şi-a lansat autobiografia, "Eu şi timpul". Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrăjitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu şi Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii.
Ceremonia de la Castelul Peleş face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalităţii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii s-au mai numărat conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc şi tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară va avea loc un concert aniversar al Societăţii Române de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminică, la Castelul Peleş va fi lansat şi volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche. (...)
____________________________________________________________________________

Stirea a fost preluata de numeroase site-uri printre care: www.ziare.com, www.reporterntv.ro, www.presaonline.com, www.ziaruldeconstanta.ro, www.ziare-romanesti.info, www.orange.ro, www.stiri-presa-online.ro, ziare.www.ro  etc.