"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 ianuarie 2015

Aniversare Margareta Paslaru - 46 de ani de la Gala M.I.D.E.M. 1969


Discul de Aur Electrecord 1968                       Trofeul M.I.D.E.M. Cannes 1969

Margareta Paslaru a castigat in decembrie 1968, “Discul de Aur” al Casei de discuri Electrecord pentru inregistrarea a 100 de melodii pe disc si vanzari constante de-a lungul anilor.

Ca urmare, este invitata Targul International al Discului de la Cannes iar Gala M.I.D.E.M. 1969 a avut loc pe 25 ianuarie. Este, pana acum, singura interpreta de muzica usoara din tara noastra care a primit Trofeul M.I.D.E.M. La festivitatea de decrenare, Margareta Paslaru a fost aplaudata pe scena alaturi alti de mari interpreti: Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzeie, Muslim Magomaev, Patty Pravo, Jaffa Jarkoni, Juan Manuel Serrat, Amalia Rodriguez, Dalida, Mireille Mathieu, Udo Jurgens, Adriano Celentano. In acel an, Supertrofeul MIDEM a fost acordat decanului de varsta al sansonetei franceze, Maurice Chevalier, cu prilejul aniversarii a 80 de ani.

De la stinga: Margareta Paslaru, Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzeie,
Muslim Magomaev, Patty Pravo, Jaffa Jarkoni, Juan Manuel Serrat, Amalia Rodriguez,
Dalida, Mireille Mathieu, Udo Jurgens, Adriano Celentano


Sursa: Revista Flacara Nr. 52 / 30 decembrie 1961/ Sanda Faur-Dima: "(...) discul 3002, cu piesa "Chemarea marii" pe una din fete, a cunoscut cel mai mare tiraj in 1961: 26.000 exemplare (...)"


Sursa: Informatia: Margareta Paslaru a primit "Discul de Aur" 

"In cadrul "Saptamanii discului", la magazinul Muzica, Margaretei Paslaru i s-a inmanat "Discul de aur" - premiu acordat de C.S.C.A. pentru interpretarea compozitiilor romanesti. Anul acesta, odata cu ultimul disc aparut pe luna decembrie, Margareta Paslaru a intrunit un numar de 100 de melodii imprimate la Electrecord."

Margareta Paslaru felicitata de Maurice Chevalier
Gala M.I.D.E.M., Cannes, Franta 1969



Margareta Paslaru alaturi de Dalida, Mireille Mathieu si Adriano Celentano la
Targul International al Discului Cannes, Franta, 1969

Sursa: Contemporanul / 31ianuarie 1969: MARGARETA PASLARU SI DISCUL DE MARMURA
Intoarsa zilele acestea de la Cannes, unde a fost invitata la festivitatile Targului international al Discului (M.I.D.E.M.), Margareta Paslaru a adus cu sine o noua confirmare a harului si tenacitatii sale artistice: trofeul M.I.D.E.M., acordat cantaretilor celor mai populari, ale caror discuri au fost in mod constant cele mai solicitate. Pe estrada unde defileaza de obicei marile vedete ale filmului, au putut fi de asta data aplaudati "idolii" muzicii usoare: Dalida, Mireille Mathieu, Amalia Rodriguez, Adriano Celentano, Udo Jurgens etc. Printre ei, si Margareta Paslaru. Reamintim ca supertrofeul M.I.D.E.M. a fost acordat decanului de varsta al sansonetei franceze, Maurice Chevalier, cu prilejul aniversarii a 80 de ani. 



Dintre toti marii artisti prezenti la Gala M.I.D.E.M. 1969 Margareta Paslaru s-a reintalnit doar cu Mireille Mathieu. In timpul concertului sustinut la Sala Palatului din Bucuresti pe 24 martie 2014 artista franceza a invitat-o pe scena pe Margareta Paslaru care i-a daruit o fotografie cu toti artistii care au primit Trofeul M.I.D.E.M. la Cannes in 1969. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu