"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 decembrie 2016

Margareta Paslaru de vorba cu Cornelius Zirbo

Sursa: Radio Clasic - 15.12.2016
http://www.clasicradio.ro/margareta-paslaru-de-vorba-cu-cornelius-zirbo/

Joi, 15 decembrie, de la ora 12.00 o nouă ediție a emisiunii "Margareta Paslaru de vorbă cu …un tânăr talentat". Invitatul din această săptămână este Cornelius Zirbo. El studiaza la Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti", Bucuresti la clasa prof. Octavian Lup. Pana in prezent a beneficiat de indrumarea a numerosi violoncelisti de talie internationala precum: Gautier Capuçon, Frans Helmerson, Götz Teutsch, Emeric Kostyák, Răzvan Suma, Marin Cazacu, Jan-Erik Gustafsson, Maximillian Hornung, Mihai Marica, Jacob Shaw, Wendy Warner, Romain Garioud. Cornelius este unul dintre cei 6 violonceliști selectați pentru al 3-lea sezon al Clasei de Excelenta de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfasurata la Fundatia Louis Vuitton – Paris, Franta. Fiind bursier SoNoRo a participat la masterclass-urile SoNoRo – Interferente (Bad-Endorf, Germania in 2014 si la Portul Cultural Cetate in 2016). In iulie 2016 a fost selectat ca participant activ la masterclass-ul lui Frans Helmerson in Montepulciano, Italia. In septembrie 2016 a participat la masterclass-urile de violoncel din cadrul Academiei Kronberg, Germania. A concertat in mai multe orase din Cehia in cadrul "South Bohemian Festival 2016". Este laureat a numeroase concursuri in tara si in strainatate precum:  Concursul International StreichWerk (Germania), Concursul International de Violoncel "Antonio Janigro" (Croatia), Concursul International "Concertino Praga" (Cehia), Concursul International "Young Virtuosos" (Bulgaria). Concursul National "Mihail Jora" (Bucuresti) si Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala. A concertat in postura de solist cu orchestre precum : Prague Radio Symphony Orchestra, Filarmonica de Stat "Transilvania" , Camerata Regala, Orchestra Nationala de Tineret a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, Orchestra Nationala "Junior", iar in Decembrie 2016, Cornelius isi va face debutul alaturi de Filarmonica de Stat "Moldova", interpretand Concertul in mi minor op.85 de Edward Elgar.
Cornelius este bursier al casei regale in cadrul proiectului "Tinere Talente" al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.
In urma câștigarii locului I la Concursul StreichWerk de la Berlin, Cornelius este fericitul deținător al unui violoncel STREICHWERK Domenico Montagnana.

Click video:  Margareta Paslaru de vorba cu Cornelius Zirbo


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu