"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 iunie 2017

Margareta Paslaru de vorbă cu Alexandra Crăciun


Sursa: Radio Clasic.ro – 07.06.2017


Joi, 8 iunie, de la ora 12:00, doamna Margareta Paslaru o are invitată pe tânăra interpretă de muzică populară, Alexandra Crăciun.
Pasii au urmat-o de mica spre muzica, iar cu ajutorul lui Dumnezeu si perseverentei a avut parte de reusite remarcabile. Muzica usoara a fost prima ei dragoste, iar muzica populara i-a adus linistea si implinirea sufleteasca. De-a lungul anilor, a participat la numeroase festivaluri de muzica la care a obtinut diverse premii, cat si in cadrul emisiunilor difuzate de diverse televiziuni. A interpretat pe scena Ateneului Roman, la Centrul Cultural M.A.I, Universitatea Nationala de Muzica,Palatul National din Bucuresti,Centrul Cultural Otopeni, Centrul Cultural Tinerimea Romana. Diverse premii obtinute in cadrul unor Concursuri de Muzica din toata tara. A participat impreuna cu un Ansamblu de muzica clasica populara in cadrul unui festival din orasul Ohrid, Macedonia unde a fost obtinut MARELE PREMIU Diploma de Onoare.
‘‘M-am nascut in Bucuresti, insa radacinile mele apartin pamantului moldovenesc. Consider ca este foarte importanta intoarcerea la radacini, traditii ,la portul si cantecul traditional romanesc..’’ In prezent, este studenta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si membra a Ansamblului Romanasul si a Ansamblului Doina din Bucuresti. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu