"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 septembrie 2018

Margareta Paslaru, o legenda vie


Luceafarul romanesc - Canada 1992: "Margareta Paslaru - O legenda"
Super magazin Anul 2 Nr.7 (25) 1994 George Grigoriu: Margareta Paslaru - Un mit al muzicii usoare romanesti.
Carusel-show business - 10 iulie 1998 “Pentru noi toti Margareta Paslaru este un mit, o legenda."
Evenimentul zilei - 8 februarie 2000: Legenda muzicii usoare Margareta Paslaru revine la Bucuresti
Evenimentul Zilei - 23 Noiembrie 2004: Despre Paslarita, regretatul compozitor George Grigoriu spunea: Margareta Paslaru - Un mit al muzicii usoare romanesti
Independent, 18 august 2006, Octavian Ursulescu: Margareta Paslaru este o legenda vie, perpetuata nu numai de cantecele ei fara varsta, dar si de actiunile ei umanitare si productiile TV.
Jurnalul National - 20 noiembrie 2007: Margareta Paslaru - un mit al muzicii usoare
Ileana Pop 2007 : (...) o Margareta care a ştiut întotdeauna care-i este drumul. Un drum, pe care şi l-a croit singură, dar cu încrederea în îndrumarea noastră, conştienţi fiind de faptul că se năştea o stea.
Discomania 12 noiembrie 2007: Margareta Pâslaru va rămâne veşnic în inimile românilor, care şi-au trăit tinereţea cu muzica ăi filmele ei. Pe vremuri i se spunea “Pâslăriţa”. A făcut performanţă în muzică la 15 ani şi a fost primită cu braţele deschise în teatru şi cinematografie. Margareta - un mit al muzicii usoare româneşti!
Adevarul - 27 septembrie 2008: "Margareta Pâslaru este un mit şi va rămâne un mit" - a spus Andreea Andrei.
Jurnalul National - 9 iulie 2008: O legenda vie a Romaniei, o artista cu totul speciala, Margareta Paslaru implineste astazi 65 de aniJurnalul National ii ureaza "La multi ani"
Jurnalul saptamanii - Tel Aviv, 5 nov. 2009, autor Iarom Segal : Margareta Paslaru, "Marea doamna a muzicii usoare romanesti", in Israel. Un idol absolut al muzicii usoare romanesti, interpreta legendara a unor slagare de neuitat. (...) Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!
Dorin Manea - Actualitatea Muzicala, decembrie 2010: Neobosită, energică, creativă, Margareta continuă să ne uimească şi să ne bucure. Are ambiţia indreptăţită să ne amintească tuturor că este şi o compozitoare inzestrată, nu numai o interpretă legendară. Aşa că şi-a reunit o parte din creaţii pe un CD intitulat „50 de ani de la primul disc”, un disc de autor aşadar, care a fost lansat festiv şi spectaculos la Targul de carte Gaudeamus 2010. (…) Cu acest prilej, Margareta Paslaru a prezentat şi prima culegere tipărită a unor compoziţii proprii, apărută la editura Universităţii de Muzică din Bucureşti, sub ingrijirea prof. dr. Mihai Cosma.(…)
Masina timpului – 9 iulie_ TVR3: “O zi interesanta pentru muzica usoara romaneasca. Sirul l-a deschis Margareta la doar 15 ani si jumatate era déjà apreciata drept o voce unica.Restul e istorie si va deveni legenda.”
 “Doamne de exceptie” – 08.03.2013: “ (…) cinci decenii si jumatate publicul s-a pierdut in ochii ei de un albastru tulburator. A revolutionat muzica usoara romaneasca si straluceste mereu in lumina reflectoarelor.Un artist indraznet, imprevizibil, care s-a daruit totat mai ales in muzica dar si in teatru si in film si care le-a intins o mana si celor fara de sansa. In 2013, Margareta Paslaru, caci despre ea vorbim, sarbatoreste 55 de ani de cariera.(…) o flacara care arde de cinci decenii si jumatate. (…) Stilul propriu, ambitia, dorinta de a sparge tipare si unicitatea vocii i-a facut pe multi s-o numeasca mit, legenda (…). - Focus_ Prima TV
Din arhiva TVR – Irninis Miricioiu: O editie de colectie a emisiunii "Din arhiva TVR" realizata impreuna cu una dintre vocile de platina ale muzicii usoare. A dominat scena muzicii romaneasti decenii la rand, a daruit publicului tot ceea ce sufletul sau cald a izvodit prin creatie. O intalnire de neuitat: Margareta Paslaru si al sau glas inconfundabil care starneste doruri profunde. - Facebook – 23.08.2013

Site-ul Muzeului National de Istorie, 09.09.2014: Cea mai valoroasă donație, prin numărul obiectelor și calitatea acestora, a fost cea primită de la legendara artistă Margareta Pâslaru. Este vorba de mai multe ținute de scenă, creații proprii, realizate cu mult rafinament și originalitate, purtate cu ocazia unor spectacole de televiziune sau la festivaluri și concursuri naționale și internaționale de muzică (Franța, Germania, Israel, Cuba, Mongolia, Iugoslavia, Japonia). De asemenea, doamna Margareta Pâslaru a mai donat muzeului o serie de accesorii vestimentare, mai multe afișe ale unor spectacole de teatru și muzică din anii 60 – 70 (adevărate rarități în ziua de astăzi), precum și o sculptură din bronz, executată de marele sculptor Ion Dimitriu-Bârlad (bunicul matern al Margaretei Pâslaru). www.mnir.ro “Haina îl face pe om” – Expoziția prietenilor muzeului
Florentina Iana “Sunteţi neobosită şi, de câte ori reiau legătura cu dvs., aveţi atâtea planuri să-mi împărtăşiţi. (…)N-a fost greu să înţeleg, deşi n-am trăit fenomenul Pâslărismului, ce-i fascina pe părinţii sau chiar buni­cii noştri la această mare doamnă (…)Astăzi, este la fel: compune, cântă la pian, scrie, are pla­nuri, este activă. Pe scurt, Margareta Pâslaru nu trăieşte în trecut.(…) “Un mit al muzicii uşoare“ este descrierea atât de concisă şi pertinentă făcută de compozitorul George Grigoriu doamnei cu care am avut onoarea să stăm de vorbă” - OK Magazine nr. 1(127) 08-21.01.2015
Ileana Pop: Mit al generatiei anilor '70, Margareta Paslaru, fata fermecatoare, care a debutat la televiziune la 15 ani in uniforma de scolarita, purtand parul in doua codite rasucite in vant, ne-a uimit inca de atunci prin talentul, stilul si personalitatea sa. Nu dupa mult timp, in "Morning Star" aveau sa apara aceste randuri: "Ca o stea a scenei, a marelui si micului ecran, voluptatea cu care canta Margareta ne-o aminteste pe Marlene Dietrich".

Inegalabila Margareta Paslaru -  revista Avantaje, mai 2019

Miscarea de rezistenta - 09.07.2016 - autor Danut Deleanu”Astazi e ziua ta Margareta Paslaru”: (…) Fără Margareta Pâslaru, muzica ușoară românească ar fi fost mai săracă, s-ar spune, cu o poveste. Da, dar povestea numită Margareta Pâslaru face cât jumătate din muzica ușoară românească! (…)

Mediafax - 23.01.2016, Margareta Pâslaru a primit premiul de excelenţă la gala UARF 2016: “Margareta Pâslaru a fost recompensată cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate, fiind considerată un "artist plurivalent".

Radu Croitoru, Music Show_ Romania Cultural 30.09.2017: Daca muzica usoara romaneasca a avut vreodata o vedeta de magnitudine internationala, aceasta vedeta este cu siguranta doamna Margareta Paslaru 

Radio Guerrilla_ Razboiul Sfarsitului de Saptamana_ Madalina Stefu  01.03.2019: Margareta rămâne simbolul artistului complet, de la timbrul ei atât de special, până la compozițiile muzicale proprii, aparițiile în teatru și film, precum și eleganța care a dat, poate, primul "fashion icon" românesc și un anumit tip de frumusețe care iese din tipare și din timp. 

sibiu100.ro_ 01.11.2019_ autor Iulia Voicu: Margareta Pâslaru a fost distinsă, vineri seară, cu premiul „Platina Valorii” de către Teatrul “Gong”. Aceasta a fost desemnată primul Ambasador al Festivalului Tânăr de la Sibiu.

Danut Deleanu, Miscarea de rezistenta.ro_ 09.07.2020: Legendara, unica Margareta Pâslaru a dominat fără drept de apel topurile și muzica ușoară românească, din anii 60-70, dând o nouă dimensiune, deschizând calea spre un nou început, revoluționând de-a dreptul acest segment muzical cu vocea sa nemaiauzită până atunci, cu timbrul său grav, vibrant.

revistabiz.ro_ 27.11.2020_ autor Alexandru Ardelean: Margareta Pâslaru este un icon al muzicii românești, un artist autentic cu un simț al muzicii foarte aparte. Margareta Pâslaru este prima solistă de muzică uşoară din România care a primit trofeul M.I.D.E.M la Cannes

Lucian Mandruta, Editia de dimineata_ 21.02.2021: Există oameni și fenomene. Când ești simbol al muzicii românești, pășești în al 63-lea an de carieră artistică, iar viața ta se desfășoară într-un ritm alert, zi de zi, la claviatură – pian și tastatura computerului, Spotify și rețele de socializare, ești fenomen. Și te numești Margareta Pâslaru: figură emblematică a lumii artistice româneşti, cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi realizatoare TV şi radio. (...) 

muzeulmunicipiuluibucuresti.ro - 26.02.2021, Ana Maria Măciucă: "La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio. (...)"

Rador.ro_ 09.07.2021_ "(...) acum, la ceas de sărbătoare, Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă, fiind şi una dintre cele mai generoase artiste întâlnite veodată în ţara noastră. (...)"

Radiodcnewus_ 08.07.2022: Margareta Pâslaru, emblema feminității și a eleganței din România






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu