Faceți căutări pe acest blog

Discografie - selectiuni, 230 discuri, CD-uri, casete audio, DVD-uri

Jurnalul National/  06.12.2011 “(...) De remarcat faptul ca Gica Petrescu este artistul cu cele mai multe discuri editate la Electrecord, in numar de 67 (plus 7 casete si 3 CD-uri). Este urmat apoi de Margareta Paslaru 66 de discuri, 5 casete, 4 CD-uri (...)”.

Citatul se refera doar la aparitii Electrecord, pana in 2010. Margareta Paslaru a colaborat si cu alte case de discuri.

Fundatia Radio Romania a lansat “Bucuria de a canta”, “Margareta 70” si "80 de ani de muzica in 80 de melodii"; UNITER - “Actorii canta”; UCIN - “Stelele filmului canta”; Roton - "Idei"; Eurostar - “Cum sa te las?”;  Jurnalul National - “Muzica de colectie Margareta Paslaru”; E-Media - "Providenta"; Editura Curtea Veche - audiobook-ul "Basme fermecate"; Editura Litera - audiobook-uri lr Craiasa zapezii, Motanul incaltat si Degetica; UNICEF - DVD-ul "De dragul copiilor". De asemenea artista este prezenta pe numeroase CD-uri medalion - compozitor si tematice.
Si case de discuri din strainatate au editat viniluri cu melodii interpretate de Margareta Paslaru: RCA Victor – filiala Japonia, MUZA – Polonia, Studio Recordings Tel-Aviv, AMIGA – R.D.Germana, Weltbild Music - Germania, VDE Disques - Elvetia, MELODIA – URSS.
In 1982 solistul german Uwe Jansen a inregistrat compozitia Margaretei Paslaru “Despotici in uimire” pe disc vinil la AMIGA. Piesa a aparut si in 2011 pe CD-ul “DDR Schlager der 80er” editat de Weltbild.

Discul de Aur Electrecord 1968                               Trofeul MIDEM 1969                               Trofeul Electrecord 2010
Cannes - Franta


Albume noi intre 1993 - 2020


Arhiva incepand cu 1960


"Discul 3002, cu piesa "Chemarea marii" pe una din fete, a cunoscut cel mai mare tiraj in 1961: 26.000 exemplare de la prima editie" - Revista Flacara Nr. 52 _30 decembrie 1961


 
Actrita de film si teatru 

DVD-ul include si filmul "Bravo Mihaela" pentru care Nell Cobar 
a solicitat-o pe Margareta Paslaru sa compuna muzicaDiscuri si casete editate in strainatateAWA 8 50 163_ AMIGA "Cocktail international" Margareta Paslaru, Dan Spataru "Ale tale"


    
"Un an plin de muzica", R.D.Germana 1970, Margareta Paslaru interpreteaza"Viva Maria"

Festivaluri nationale de muzica usoara Compilatii si albume de compozitor 


   


      

    

   

     

       

     


Compozitia Margaretei Paslaru "Lasa-mi, toamna, pomii verzi" pe versurile Anei Blandiana a fost inclusa pe albumul aniversar "80 de ani de muzica in 80 de ani de radio" editat de Radio Romania in 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu