"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 august 2019

Margareta Paslaru - coperta si articol in revista Cinés d'Orient - 10 august 1968



Sursa:   Ciné d’Orient nr. 32_ 10.08.1968 
Faceti cunostinta cu Margareta Paslaru
Acum zece ani, o adolescenta de 15 ani, vioaie si fotogenica debuta cantand la postul de televiziune. In scurt timp Margareta Paslaru – asa se numea – se afirma ca o solista originala si expresiva cucerind practic publicul si devenind vedeta preferata din lumea cantecului. La 19 ani aceasta cantareata avea déjà un repertoriu bogat de muzica usoara la care se adauga interpretari remarcabile din folclorul romanesc. La 20 de ani Margareta Paslaru isi face debutul in teatru (in rolul lui Polly din “Opera de trei parale”) si turneaza la 22 de ani primul sau film “Tunelul”. In prezent Margareta Paslaru continua sa-si multiplice succesele la televiziune, la radio, pe scena teatrului de revista din Bucuresti, in concerte si in repertoriul casei de discuri Electrecord.
Dupa debutul in filmul “Tunelul”, Margareta Paslaru revine pe ecrane in “Un film cu o fata fermecatoare” care ii ofera ocazia de a-si dezvalui pe larg talentul de comediana si in filmul “Impuscaturi pe portativ”. In acest ultim film, Margareta joaca cu brio rolul de vedeta in compania actritei de culoare Nancy Holloway. Artista a venit sa inregistreze la Electrecord al 86-lea cantec al sau; ea a vandut cel mai mare numar de discuri de muzica usoara. De asemenea,  e bine de stiut ca unele dintre melodiile pe care le canta sunt compuse chiar de ea.
In scurta sa cariera artistica Margaretei Paslaru i-a fost acordata Diploma pentru debut in cinematografie de catre Juriul Festivalului National de film Mamaia in 1966. Din 1963, timp de trei ani, detine in muzica usoara Premiul de interpretare feminina. Este de asemenea castigatoarea Premiului Discului pentru anul 1966. La recentul Festival International al Cantecului de la Brasov (Romania), Margareta Paslaru a primit Mentiunea juriului.




luni, 5 august 2019

Margareta Paslaru invitata la Festivalul International al Cantecului de la Split, 5-8 august 1970


Margareta Paslaru in programul festivalului

Margareta Paslaru si Toma Bebić, 
compozitorul piesei Nevera



In perioada 5-8 august 1970 Margareta Paslaru a fost invitata sa interpreteze creatii ale compozitorilor Ion Cristinoiu si Toma Bebić la Festivalul International al Cantecului, Split, Iugoslavia.
Margareta Paslaru, Informatia Bucurestiului 14 august 1970: „(...) Fiind vorba, ca si la Olimpiada Cantecului de la Atena, de un concurs de creatie, am fost doar emisar al compozitorilor (...)”
In prima zi Margareta Paslaru a interpretat „Mediterana” – muzica Ion Cristinoiu, text Mihai Dumbrava. In ziua a doua, acompaniata de Corul „4+4” condus de Orlandi (corul Festivalului San Remo), a interpretat „Nevera” – muzica, text Toma Bebić; piesa a cumulat 314 puncte si s-a clasat in final pe locul patru in concurs.
Printe interpreti s-au numarat Sergio Endrigo, Frida Boccara, Urszula Sipinska, Bella Bellow, Eva Pilarova, Trubadurii din Dubrovnick,  Sue end Sunny, Rosa Morena, Peter Holm, Dori Ghezzi, Solomon King s.a.