Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 octombrie 2011

Margareta Paslaru selectionata in Album foto: frumoasele filmului românesc - Cinemagia

Sursa: CINEMAGIA / 06.09.2011 / autor Marian Tutui

http://www.cinemagia.ro/stiri/album-foto-frumoasele-filmului-romanesc-18938/?slide=5

Mitul modern conform căruia cele mai frumoase românce ar proveni din Moldova se confirmă parţial în råndul actriţelor românce de cinema. Oraşul Iaşi se poate spune că a concurat realmente Bucureştiul căci a dat ecranului romånesc nu mai puţin de opt actriţe frumoase: Iva Dugan, Melania Carje, Margareta Pogonat, Carmen Galin, Elena Albu, Corina Dănilă, Daniela Nane şi Monica Barlădeanu-Dean.

Înainte de Al Doilea Război Mondial mai multe actriţe românce deosebit de frumoase au ajuns cunoscute pe ecran în străinătate. Alteori, filmele româneşti au apelat la interprete neprofesioniste, dar frumoase. De exemplu, balerina Maria Bănică a interpretat rolul Stillei, cântăreaţa de operă din Castelul din Carpati (1981, R: Stere Gulea). Se poate adăuga că actriţele frumoase de cinema de la noi au provenit mai ales din actriţe de teatru dar şi din stele de cabaret ( Lisette Verea), dansatoare (Aurora Fulgida), cåntăreţe (Maria Cebotari, Anca Turcasiu) sau foste miss (Nadia Gray, Marga Barbu, Daniela Nane).

În perioada comunistă, deşi actriţele frumoase erau concurate doar de cântăreţe de muzică uşoară şi cele câteva prezentatoare de la televiziune întrucåt nu apăruseră cu adevărat fotomodelele, ele nu au putut deveni veritabile vedete căci sistemul nu încuraja acest lucru.

După 1990 (cu excepţia filmelor de tipul Miss Litoral) rareori se mai oferă roluri de fete sau femei frumoase şi îndrăgostite, ci mai degrabă roluri complexe, în care frumuseţea sau dragostea nu sunt aspectele cele mai importante. (...)

foto 5 din 10 : Margareta Pâslaru

Feeriile muzicale Veronica, respectiv Rămăşagul, au oferit partituri muzicale şi roluri de zâne cântăreţelor Margareta Pâslaru şi Angela Similea.

Margareta Pâslaru a jucat în nu mai puţin de şapte filme însă doar în două din ele nu cântă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.