Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 mai 2012

Margareta Paslaru si-a lansat volumul „Eu si Timpul” la Palatul Şuţu pe 7 mai 2012
„Mitul muzicii usoare romanesti” cum a numit-o compozitorul George Grigoriu, Margareta Paslaru a stralucit la lansarea propriei carti "Eu si Timpul". Volumul a aparut la Editura Curtea Veche in colectia "Femei celebre".
La Palatul Sutu – Muzeul Municipiului Bucuresti, un lacas de cultura din centrul capitalei, am descoperit-o pe legendara artista imortalizata prin viziunea diferitilor pictori si sculptori alaturi de portrete de familie reprezentand pe bunica, mama si matusa sa.
Nostalgie, bucurie si emotie am simtit cand m-am apropiat de cele cateva costume de scena create special pentru anumite melodii de catre Margareta Paslaru, expuse alaturi tablouri in holul principal si care completau atmosfera.
O surpriza deosebita a fost prezenta fiicei Margaretei, Mariuca, venita special din SUA pentru a-i fi alaturi memei ei.
Cu o ora inainte de momentul anuntat in presa, spatiul rezervat a devenit neincapator multi stand in picioare sau neputand intra. Public foarte mult, admiratori (veniti si din tara - Galati, Giurgiu, Craiova), colegi, ziaristi, realizatori radio-tv. Cativa dintre ei au impartasit celor prezenti amintiri legate de Margareta Paslaru: Constantin Vlad, redactor-şef al editurii Curtea Veche, criticul Magda Mihailescu, realizatoarea TV Elise Stan, interpreta Marina Voica, cronicarul Octavian Ursulescu. Printre cei prezenti am remarcat pe marele actor Marin Moraru si realizatoarea de radio Lucia Popescu-Moraru, pe Cornel Constantiniu, Stela Enache, Adrian Daminescu, Benone Sinulescu, stimata doamna Relus Muresan, pe Florin Silviu Ursulescu, Alex Buzica de la radio sau Liana Sandulescu si Gianina Corondan din TVR.
Am ascultat inca o data „glasul ei unic, cu sonoritati de bucium si harfa” (citat Sanda Faur) , „timbru cu rezonanţe de violoncel” cum spunea compozitorul Doru Popovici, interpretandu-si compozitia “Eu si timpul” (versuri Virgil Carianopol) acompaniata la chitara de Calin Grigoriu, unul dintre tinerii invitati in rubrica „Margareta prezinta pe...” din emisiunea „Radioul de sambata seara” realizata de Pompilius Onofrei. Tanara folk-ista Alina Manole a primit "Premiul Margareta Paslaru pentru originalitate interpretativa". Este al treilea solist care beneficiaza de acest premiu anual.
Zeci de camere foto si video au captat momentul, marea artista a raspuns solicitarilor pentru interviuri iar Stefan Naftanaila a transmis in direct o parte a acestei festivitati pentru emisiunea „Romanticii” realizata de Titus Andrei la Radio Romania Actualitati.
Admiratori de toate varstele au asteptat rabdatori la rand pentru a-i adresa cateva cuvinte artistei preferate si a obtine celebrul autograf cu margareta. Seara de vis s-a incheiat dupa sesiunea de autografe care a durat mai bine de 2 ore.
Puteti (re)vedea imagini de la acest mare evenimet, montate pe fragmente din trei melodii semnate Margareta Paslaru: Ceasul (1967), Timpul (1970) - ambele pe textele compozitoarei si "Eu si timpul" (1980) - versuri Virgil Carianopol.
Click video:   http://www.youtube.com/watch?v=jepCQDekqVg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.