Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Margareta Paslaru a donat obiecte personale pentru licitatia "Daruind vei dobandi"


Sursa: stirileprotv.ro / 01.11.2014

Licitatie in scop caritabil. Actorii si-au donat obiecte dragi pentru a-i ajuta pe colegii care duc o viata modesta (fragment)

Zeci de costume de teatru, purtate in spectacole celebre, tablouri de valoare si obiecte apartinand marilor artisti romani au fost scoase sambata la licitatie, cu scop nobil, in evenimentul: "Daruind vei dobandi".


Sumele incasate vor ajunge la peste 100 de actori care au animat scenele teatrelor de altadata. Printre obiectele oferite cu generozitate, spre vanzare, se numara o bratara de argint a Maiei Morgenstern sau o rochie purtata de Mariana Mihut, in rolul Zoe, din "O scrisoare pierduta".

Sunt destine in fiecare obiect, sunt destine personale, sunt momente mari din teatrul romanesc, din istoria lui. Printre cei care au ales sa-i ajute pe artistii uitati de lume si au ales sa doneze obiecte personale, cu incarcatura emotionala, s-a aflat si cantareata Margareta Paslaru.

"Toti vrem sa contribuim cumva la mai binele actorilor in varsta care s-au retras. Acest caftan pe care l-am creat special pentru festivalul Maria Tanase la a 20-a aniversare", a spus artista.

Emilia Popescu s-a alaturat si ea acestei cauze nobile. "Am adus un disc cu melodiile pe care le-am interpretat in spectcolul Marlene si o rochie din spectacolul "Cui i-e frica de Virgina Wolf", tot asa un rol foarte drag mie", a spus Popescu.

Cel mai scump obiect care s-a vandut la licitatia de vineri, cu 500 de euro, a fost afisul spectacolului "Artisti pentru artisti" din anul 2013, cu semnaturile tuturor participantilor.

"Oricat s-a strans, nici nu va dati seama cat de important pentru artistii care au nevoie de noi", a spus Mariana Constantinescu, director artistic al Festivalului National de Teatru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.