"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 martie 2016

Margareta Paslaru raspunde invitatiei de a participa la campania "Adopta o scoala"


Sursa: bambistepbystep.ro/ 02.03.2016/

Adoptă o școală! – parteneriat cu Asociația Curtea Veche
Campanie de strângere de fonduri pentru promovarea lecturii în satele românești, împreună cu Asociația Curtea Veche
Fie că realizăm sau nu, există în satele românești copii care nu au avut niciodată o carte a lor. Sunt statistici care arată că doar 2% din elevii care studiază în mediul rural ajung să urmeze cursurile unei universități la oraș, iar într-o mare măsură, acest lucru este cauzat de lipsa accesului la o educație adecvată în clasele primare, la resursele financiare ale familiei și accesul limitat la cărți. Bibliotecile din satele românești duc lipsă de volume potrivite copiilor, fapt ce poate avea rezultate îngrijorătoare în defavoarea generațiilor viitoare.
Ne alăturăm programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche și ne propunem ca pâna la finalul anului școlar să putem oferi câte o carte fiecărui elev din Letea Veche și să organizăm în această localitate cluburi de lectură frecvente.
Invităm părinții și copii înscriși la cursurile Școlii Step by Step sau Grădiniței Bambi să se alăture campaniei noastre de strângere de fonduri, în beneficiul acestei cauze, și să participe la o serie de evenimente lunare pe care le organizăm împreună cu Asociația Curtea Veche. Pentru luna martie a acestui an am pregătit două seri de lectură la care vă invităm cu drag:
Luni, 7 martie, ora 17.00, Seara de lectură la Școala Step by Step împreună cu Ana Popescu (actriță)
Joi, 10 martie, ora 17.00, Moment de lectură și muzică la Grădinița Bambi Step by Step împreună cu Margareta Pâslaru (artist plurivalent)
Serile de lectură au la bază volumele colecţiei “Cărţile Copilăriei”, o serie de repovestiri după romane celebre din literatura universală, colecţie apărută la Curtea Veche Publishing. Taxa de participare la aceste evenimente este de 30 lei / copil (pentru părinți sau însoțitori nu se percepe taxă), sumă ce are rol de donație și cu ajutorul căreia la finalul anului școlar vom oferi cărți noi elevilor din Letea Veche. Pentru mai multe detalii şi pentru înscrieri vă invităm să ne scrieți  la adresa: office@bambistepbystep.ro
Programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Pentru mai multe detalii despre proiectele Asociației Curtea Veche, vă invităm să vizitați site-ulwww.asociatiacurteaveche.ro și pagina Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu