Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 aprilie 2016

Comunicat Agerpres despre Margareta Paslaru: Un mare nume (de floare) al muzicii ușoare românești vine, de Florii, la TVR 2

Sursa: agerpres.ro/ 19.04.2016

Într-un special și emoționant 'Medalion Margareta Pâslaru'
În Duminica Floriilor, de la ora 13.00, la 'Medalion Margareta Pâslaru', românii se pot bucura de un cadou special al TVR 2, pregătit de Irina Negraru. Este vorba de o ediție specială dedicată Margaretei Pâslaru — considerată 'artist plurivalent' și recompensată la începutul acestui an de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România cu premiul de excelență pentru întreaga activitate.
La zi de sărbătoare, TVR 2 dedică o ediție specială unei legende vii, artistului plurivalent Margareta Pâslaru — a cărei impresionantă carieră artistică de aproape șase decenii a fost strâns legată de TVR. În plus, 65 de compozitori i-au încredințat creațiile lor pentru a fi interpretate la TVR, la radio, pe discuri, cumulând aproape 800 de înregistrări, inclusiv muzică populară, compoziții proprii și șlagăre internaționale dintr-un repertoriu de 1000 de titluri. 
'Eram elevă și cântam acompaniată de Paul Ghentzer încă din 1958 la Casa de Cultură Grivița Roșie. În cadrul unor spectacole televizate cu artiști amatori, în 1959 m-a remarcat compozitorul George Grigoriu, care a compus pentru timbrul meu vocal 'Chemarea mării', înregistrată la Radio în același an. Concomitent, am fost invitată la o 'audiție' pentru tânărul regizor Valeriu Lazarov  în Studioul Național de Televiziune din Moliere și astfel, am ajuns cunoscută și iubită de marele public din întreaga țară. Ca urmare, revista Flacăra, m-a ales pentru  coperta sa din 1960'.
Așa cum declară Margareta Pâslaru: 'pentru mine, Televiziunea Română a rămas atelierul artistic prin care dăruiesc publicului muzică din sufletul meu.  Cei mai valoroși profesioniști de aici: Lazarov, Gherghinescu, Vornicu, Bocăneț, Titus Munteanu —mi-au apreciat glasul și diversitatea interpretării, au pus în valoare originalitatea și m-au implicat în mari evenimente artistice, precum Festivalul Mamaia sau Cerbul de Aur. Dar, peste ani, și alte generații de profesioniști — precum Dan Manoliu, Liana Săndulescu, Aurel Badea, Elize Stan,  Iuliana Tudor, Marina Constantinescu—  m-au cooptat în proiectele TVR, în stilul elevat și de înaltă ținută artistică specific numai Televiziunii Române.'
Totodată, emisia de duminică este și cea mai bună ocazie a îndrăgitei artiste de a ura 'vibrante energii,  divină protecție și lumină sufletească tuturor celor care își serbează onomastica de Florii'.
Acest program poate fi urmărit și online, pe portalul video TVR+.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.