"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 septembrie 2010

Margareta Paslaru elogiata de compozitorul Aurel Manolache in Aula Uniunii Compozitorilor 2008



Aurel Manolache, Aula Uniunii Compozitorilor, 22.09.2008: “Cand a dat drumul la glas, un glas puternic care contrasta cu figura, ne-a uimit. Era in liceu. Imi parea rau ca nu terminase liceul sa poata sa vina la teatru, sa se alature colegilor nostri din teatru. 
N-au trecut un an-doi si Margareta Paslaru, prin Televiziunea Romana si prin concertele pe care le-a dat chiar fiind eleva, a devenit poate cea mai indragita cantareata, in perioada respectiva, de muzica usoara. Ea m-a ajutat foarte mult in calitatea mea de compozitor, mi-a cantat o serie de cantece care au devenit slagare, incepand cu Ninge, ninge, Mai, mai, Zarzarelul. In 1967 impreuna cu Dan Spataru a lansat un cantec – Ale tale, pe care pe urma l-a preluat Julio Iglesias la Cerbul de Aur. Cu acest cantec, bunul meu prieten care ne priveste din ceruri acum, Hanry Malineanu, i-a facut un text cu titul Varadero. Impreuna cu Malineanu, Margareta cu Dan Spataru s-au dus la Varadero. (…)
 Eu in calitate de director al Teatrului Fantazio, in special in perioada de vara, o invitam pe Margareta in spectacolele noastre. Este inutil sa va mai povestesc ca indiferent, in sali de 2000 de locuri, la Teatrul de vara din Neptun de 2500 de locuri, cand erau pe afis Margareta Paslaru sau Dan Spataru era o coada de, nu exagerez, sute de metri la bilete. Asta era Margareta. 
Eu am tinut apoi legatura cu Margareta mai multa vreme, m-a bucurat nespus reintoarcerea Margaretei, m-a ajutat foarte mult venind de data aceasta in juriile festivalului Mamaia Copiilor. Margaretei ii urez inca cel putin 50 de ani de viata si de succese.” 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu