Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 octombrie 2016

Margareta Paslaru a interpretat si melodii de Aurel Manolache


5 oct. 1931 se nastea compozitorul Aurel Manolache.
De-a lungul anilor  a ales-o pe Margareta Paslaru ca interpreta pentru 6 dintre creatiile sale printre care Ninge ninge, Mai mai, Singuratate. 
In 1967 Margareta Paslaru si Dan Spataru au interpretat in duet “Ale tale”. Varianta in limba spaniola cantata de cei doi mari artisti pe scena festivalului international Varadero (Cuba, decembrie 1967) a fost singura melodie care a purtat numele acestui eveniment si i-a transformat in adevaratele vedete ale editiei din acel an. 
La Festivalul Mamaia 1971 a lansat melodia “Zarzarul” iar doi ani mai tarziu piesa “La noi” a obtinut Mențiunea Consiliului Culturii și Educației Socialiste la creatie - Festivalul Mamaia 1973.
Vorbind despre Aurel Manolache, Margareta Pâslaru a spus: “Îl admiram pentru atenţia acordată micilor cântăreţi, grija faţă de generaţiile următoare fiind pe primul loc în agenda lui de lucru. Entuziasmul contagios pe care îl ştiam de-o viaţă şi spiritul organizatoric fără egal, vor fi greu de urmat.“ – adevarul.ro – 11.03.2011Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.