"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 septembrie 2017

Margareta Paslaru si Banca de Alimente


„(...) ideea de a crea o bancă de alimente în România a venit de la unul dintre cei mai importanți voluntari ai societății, cântăreața Margareta Pâslaru, care, de altfel, este implicată în proiectele Crucii Roșii de patru ani, continuând în acest fel alte proiecte umanitare în care este implicată atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii. (...)” – Agerpres 26.10.2010 - https://video.agerpres.ro/social/2010/09/26/proiectul-banca-de-alimente-la-un-an-de-la-lansare-10-29-44

Inca din anul 2000 Margareta Paslaru, Voluntar de Onoare Crucea Rosie, a propus infiintarea in tara noastra a Bancii de Alimente, similara celei existente in SUA. Video:  - la min. 2:15 artista propune acest proiect

10 sept. 2009- Margareta Paslaru la lansarea
proiectului "Banca de Alimente"
Proiectul a fost lansat pe 10 sept. 2009 iar pentru a sustine efortul financiar de implementare a Bancii de Alimente, Crucea Rosie Romana, impreuna cu Televiziunea Romana au organizat in ziua de 26 septembrie 2009 Gala Crucea Rosie cu participarea Margaretei Paslaru. Artista a interpretat a cappella propria compozitie „Lasa-mi, toamna, pomii verzi”, versuri Ana Blandiana, impreuna cu Grupul Allegretto condus de profesoara Adriana Codreanu.
                                                    Video: Margareta Paslaru si Allegretto, Lasa-mi toamna pomii verzi - Arhiva TVR

Margareta Paslaru, Allegretto la evenimentul "Banca de Alimente pentru copii"
Agerpres 28 mai 2011: „Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania impreuna cu hypermarketul Real, Televiziunea Romana si Filiala de Cruce Rosie sector 6 Bucuresti a organizat, sambata, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.(...)”  
Cu acest prilej Margareta Paslaru si Allegretto au interpretat "Our Day, Children's Day", compozita artistei 2002, dedicata Zilei Internationale a Copilului. 
Video:  Margareta Paslaru si Crucea Rosie Romana 2011
In cadrul Galei Crucii Rosii Romane 2010 Margareta Paslaru a primit Diploma de Onoare pentru implicarea in proiectul "Banca de Alimente" in tara noastra.
Site-ul Crucea Rosie Romana scrie ca azi proiectul se desfasoara in 33 de judete si in cele 6 sectoare ale Bucurestiului: „(...) Rezultate 2017: Timp de 8 ani am ajutat peste 114 800 de familii cu alimente greu perisabile. Peste 2500 de voluntari / an s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire alimente.(...)” 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu