"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 aprilie 2019

Margareta Paslaru 1980 prima caseta audio



Numarul din aprilie 1980 al Catalogului Electrecord anunta aparitia castei audio "Margareta".

Prima caseta audio inregistrata de Margareta Paslaru cuprindea 14 slagare internationale cu texte adaptate in limba romana.

Clipuri video:
Harap alb
Cuvinte-n plus
Iubirea mea te las
Daca pleci
O noapte alba
Gelos
Patru anotimpuri
Vei pleca
Doar bucurei





miercuri, 24 aprilie 2019

Margareta Paslaru - coperta revistei Avantaje luna mai 2019

Sursa: avantaje.ro_ 24.04.2019
https://www.avantaje.ro/articol/revista/a-aparut-revista-avantaje-editia-lunii-mai-2019


Spectaculosul număr de mai al revistei „Avantaje' o readuce în prim-plan pe unica, inegalabila, surprinzătoarea Margareta Pâslaru, care a acceptat propunerea de a apărea pe coperta acestei ediţii cu totul deosebite.
Vei afla poveştile câştigătoarelor titlului de Femeia Anului şi la cine a ajuns Marele Premiu al Galei Femeia Anului, un proiect identitar al revistei Avantaje.







___________________________________________________________
Sursa: Facebook_ 25.04.2019, Florentina Musat

Astăzi, acum, în vremurile acestea care nu vor rămâne fără urmări în istorie, avem nevoie de cei mai buni. De elite. E nevoie de ei în medicină, cultură, știință, muzică, e absolut necesar să-i punem sus, drept repere în vârful unor ierarhii fără derapaje.
Inegalabila Doamnă cu ochii aceia care parcă văd adevărurile din noi, cu vocea unică, gravă și tulburătoare, cu prezența distinsă, fără cusur, ca o mărturie a eleganței absolute, a acceptat să ni se confeseze în paginile revistei Avantaje. Nu este victoria mea. Este demersul firesc pe care trebuie să-l facem toți de azi înainte: în vremuri tulburi trebuie identificați cei mai buni dintre noi. În toate domeniile. Această copertă, unică în istoria revistei Avantaje, este un manifest împotriva senzaționalului fără fond, a vulgarității și dezordinii din criteriile de selecție.
Dosarul Special este despre ființele stranii ale mitologiei românești, cele care au puterea de a ști viitorul, cele care vin dintr-un timp fără timp ca să tulbure adevărul pe care-l știm: strigoi, moroi, solomonari, iele... Cumpărați revista și păstrați-o!







vineri, 19 aprilie 2019

Margareta Paslaru in filmul "Doi baieti ca painea calda"



Pe 19 aprilie 1965 a fost premiera filmului "Doi baieti ca painea calda", filmat in1962.

La 19 ani Margareta Paslaru a jucat personajul Margareta Paslaru in primul ei film de lung metraj. Artista a interpretat melodia "Buna seara Bucuresti", muzica Emanuel Ionescu, text Val Cebotenco.
Regia Andrei Călărașu, regizor secund Nicolae Corjos, scenariu Octavian Sava, imagine Andrei Feher, muzica Emanuel Ionescu, scenografie Ladislau Labancz, montaj Eugenia Naghi si Lucia Anton, sunet Nicolae Ciolcă, costume Florina Tomescu, dialoguri Octav Pancu Iasi, distributia Grigore Vasiliu Birlic, Nineta Gusti, Adina Athanasiu, Alexandru Munte, Aurel Giurumia, Flavia Buref, Haralambie Polizu, Iulian Necșulescu; interpretii melodiilor Margareta Paslaru, Traian Popescu





joi, 18 aprilie 2019

Margareta Paslaru si Teatrul "Ion Vasilescu" - turneu in Israel in 1969


Margareta Paslaru a participat in perioada 17 apr. - 30 mai 1969 la turneul din Israel al teatrului Ion Vasilescu. Spectacolul “Adam si Eva la revista” s-a jucat in 43 zile, 48 spectacole, fiind urmarit de 50.000 de spectatori.

Extrase din presa vremii:
FACLA- MAI 1969 TEL-AVIV "Cum termina un cantec, izbucneste o rapaiala de aplauze, de duduie sala. Margareta revenea, canta, si iar duduia sala.De cate ori a revenit? Inca n-a fost rechemata de atatea ori o cantareata, cum s-a intamplat cu Margareta Paslaru "
VIATA NOASTRA - MAI 1969 - TEL-AVIV "Margareta Paslaru considerata azi cea mai mare cantareata de muzica usoara din Romania, recolteaza seara de seara un succes extraordinar in spectacolul muzical"Adam si Eva la revista", care joaca tot timpul cu casa inchisa"




marți, 16 aprilie 2019

Margareta Paslaru la premiera filmului "Veronica"


In prezenta realizatorilor, premiera de gala filmului Veronica a avut loc pe 16 aprilie 1973 la cinematografele Gloria (ora 17:30) si Patria (ora 20).  
Pentru aceasta pelicula regizoarea Elisabeta Bostan a distribuit-o pe Margareta Paslaru in doua roluri: Zana papadiilor si Educatoarea.


Regizoarea Elisabeta Bostan, Margareta Paslaru si fetita Lulu Mihaescu


Realizatori: regia Elisabeta Bostan, regizor secund Edith Tincu, scenariu Elisabeta Bostan, Vasilica Istrati, imagine Iulius Druckmann, muzica Temistocle Popa, decoruri Giulio Tincu, machiaj Gheorghe Draghici, costume Nelly Grigoriu - Merola, montaj Dan Naum, sunet Oscar Coman, Anusavan Salamanian, cascador Radu Rusch, distributie Lulu Mihaescu, Margareta Paslaru, Angela Moldovan, Vasilica Tastaman, Dem Radulescu, George Mihaita, Thuri Stefan, Mihai Stan




duminică, 7 aprilie 2019

Margareta Paslaru invitata in studioul Smart FM



Margareta Paslaru a fost invitata emisiunii "Povesti de succes din Romania", editia din 6 aprilie 2019, realizator Maria Liliana Osca.
Am ascultat compozitii proprii pe textele artistei sau pe versurile unor poeti consacrati, muzica populara si slagare internationale: 
-  Libertatea nu se invata – muzica, text, voce Margareta Paslaru
-  NU ! – muzica Margareta Paslaru ; versuri Virgil Carianopol ; voce Margareta Paslaru
-  Mai bine soarta lui Sisif  – muzica, voce  Margareta Paslaru ; versuri Ion Horea
-   Pansele negre – muzica  Margaeta Paslaru; versuri George Bacovia ; voce Margareta Paslaru, Florin Zamfirescu
-  Time is a monster – muzica, text Margareta Paslaru, voce Margareta Paslaru, Ovidiu Niculescu
-  Diamant fermecat – muzica, voce Margareta Paslaru, text Eugen Rotaru
-  Pasiunea – muzica, text, Margareta Paslaru, voce Rodica Mandache, Marius Manole
-  Nu vreau sa moara florile de mar – muzica, voce Margareta Paslaru ; versuri Agatha Grigorescu Bacovia
-  La un capat al lumii TU, la celalalt EU – muzica, voce Margareta Paslaru, versuri Marius Tuca
-  In gradina bucuriilor – muzica Stylianos Vlavianos; text Aurel Felea; voce Margareta Paslaru
-   Timpul – muzica, text, voce Margareta Paslaru
-   Darul pentru nasu’ - voce Margareta Paslaru

Sursa foto: facebook Maria Liliana Osca

sâmbătă, 6 aprilie 2019

Arhiva Margareta Paslaru: "Cuierul cu personaje" recital extraordinar de autor la Sala Radio



Eu si timpul
6 aprilie 1981, pe scena Salii de Concerte Radio, Margareta Paslaru a sustinut un recital extraordinar de autor in partea a doua a emisiunii-spectacol “Slagare in devenire”. In partea intai a spectacolului artista a interpretat in prima auditie compozitia proprie “Nu vreau sa moara florile de mar” pe versurile Agathei Grigorescu Bacovia, sub bagheta maestrului Sile Dinicu. In recital Margareta Paslaru a fost acompaniata de formatia Romanticii, condusa de Mircea Dragan. 
Tare am fost

Romanta soarelui
Recitalul extraordinar de autor din 1981 a marcat o alta treapta in evolutia compozitoarei Margareta Paslaru. Creatoarea a interpretat o parte dintre piesele compuse pe versurile unor poeti consacrati: Ana Blandiana, Virgil Carianopol, Ion Minulescu si o adaptare dupa Mihai Eminescu, alaturi de o piesa folclorica, asa cum obisnuieste la fiecare aparitie scenica.
Nu fi mandrut banuit
Acest recital a adus si o alta mare noutate pe scenele noastre. Pentru fiecare melodie Margareta Paslaru isi schimba costumatia in fata publicului. Pe scena, partener ii era “cuierul cu personaje” de la care artista “imprumuta” accesoriile potrivite.
In acea seara de vis, Margareta ne-a incantat cu 7 melodii:
  1. Romanta soarelui – muzica Margareta Paslaru; versuri Ion Minulescu
  2. Tare-am fost - muzica Margareta Paslaru; versuri Virgil Carianopol
  3. Eu si timpul - muzica Margareta Paslaru; versuri Virgil Carianopol
  4. Nu fi mandrut banuit - muzica populara
  5. NU! - muzica Margareta Paslaru; versuri Virgil Carianopol
  6. Pasarile nu mor niciodata - muzica Margareta Paslaru; text Ovidiu Dumitru cu o adaptare dupa Mihai Eminescu
  7. Lasa-mi toamna pomii verzi – muzica Margareta Paslaru; versuri Ana Blandiana
Citate din presa vremii :
Valeria Popa Dogaru – Revista Muzica nr.5-6 (mai-iunie) 1981: "Recitalul de autor, sustinut de Margareta Paslaru, s-a bucurat de un deosebit succes de public, cantecele ei reprezentandu-i complex personalitatea. In creatie, Margareta Paslaru stie sa fie sensibila si descriptiva (melodiile Romanta soarelui si Tare-am fost), spirituala si ironica (Eu si Timpul), sau dinamica si voluntara (NU !). Atat pitorescul moment folcloric, realizat de interpreta - autoare, cat si includerea slagarelor Pasarile si Lasa-mi toamna, lansate la precedentele editii ale concursului "Slagare in devenire", au confirmat, in plus, faptul ca Margareta Paslaru este o demna slujitoare a zeitei Eutherpe."
Pasarile nu mor niciodata
Lasa-mi, toamna, pomii verzi
www.margareta.com: La numai 25 de ani Margareta isi serbeaza printr-un recital "One Woman Show", primii zece ani de cariera artistica. Tot cu trupa Rolf Albricht sustine memorabilul recital din cadrul Festivalului International "Cerbul de Aur", cantand 12 piese si dansand in stil original, "Paslaresc". Recitalul a fost urmarea firesca a mentiunii Cerbul de Aur, obtinute in 1968, la prima editie a festivalului. In 1981 acompaniata de Mircea Dragan si Romanticii, Margareta concepe un alt gen de recital, unul de autor, sarbatorind versurile poetilor consacrati. Aduce in scena elemente originale, actoricesti, prin "cuierul cu personaje". Astfel, schimba costume si accesorii, se dezbraca si imbraca la vedere. Spre bucuria fanilor, artista Margareta Paslaru a fost sarbatorita la Uniunea Compozitorilor in 2008, la aniversarea a 50 de ani de la debutut sau.
Click video : Romanta soarelui 
Click video : Tare-am fost 
Click video : Eu si timpul 
Click video : Nu fi mandrut banuit
Click video : Pasarile nu mor niciodata 
Click video : Lasa-mi, toamna, pomii verzi 


vineri, 5 aprilie 2019

Margareta Paslaru, Femeia anului 2018 la categoria "O viata dedicata scenei"


 _______________________________________________________

Sursa: avantaje.ro_ 04.04.2019
https://www.avantaje.ro/articol/gala-femeia-anului-2018-isi-desemneaza-castigatorii

Gala Femeia Anului 2018 și-a desemnat câștigătoarele (fragment)
Ajunsă la cea de-a XXI-a ediție, Gala FEMEIA ANULUI, organizată de revista Avantaje, este una dintre cele mai reputate și rafinate manifestări culturale din România, iar trofeele și titlul de FEMEIA ANULUI aduc în atenția publicului personalități feminine de prestigiu și realizările lor deosebite. 
Acest eveniment este o recunoaștere datorată femeilor de valoare din România, dedicării, talentului, sensibilității, implicării lor în viața socială.
Premiul FEMEIA ANULUI la categoria O VIAȚĂ DEDICATĂ SCENEI
Doamna MARGARETA PÂSLARU este câștigătoarea premiului Femeia Anului la această categorie. Trofeul este înmânat de Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de comunicare și promovare a artei românești.
Laureata acestui premiu este actriță, cântăreață, compozitoare, textieră, realizatoare de radio și televiziune. Delicată, sensibilă, de un optimism fără leac și abrupt de sinceră, este excepția frumoasă a scenei românești, o îndrăgostită pe viață de luminile rampei. Vocea sa amplă, timbrul grav, inconfundabil, ochii rotunzi și pătrunzători spun povești trăite despre adevărurile din noi. Este artista care a revoluționat muzica ușoară românească și pentru care muzica este mereu alta.
Foto: Vlad Chirea