"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 noiembrie 2020

Margareta Paslaru invitata emisiunii "Oameni de milioane" - Europa FM

Sursa: europafm.ro_ 21.11.2020

https://www.europafm.ro/oameni-de-milioane-margareta-paslaru-video/

Oameni de milioane: Margareta Pâslaru | VIDEO


Omul de milioane al acestei săptămâni are o viață de poveste și îi ajută și pe alții să scrie povești frumoase de mai bine de 60 de ani cu ajutorul muzicii sale. La 77 de ani, Margareta Pâslaru lansează albumul ”Idei”.

Margareta Pâslaru are compoziţii proprii noi, înregistrate pro bono, în duet cu Horaţiu Mălăele, Sofia Vicoveanca, Virgil Ianţu şi Luiza Zan. Arhiva compoziţiilor sale din anii ’60 si ’70 este preluată de alte generaţii în frunte cu actriţa Emilia Popescu. Solistele, Daniela Cojocaru, Maria Nagy, Angela-Ioana Gheorghiu au beneficiat de noi aranjamente, în timp ce Păuniţa Ionescu păstrează atmosfera din 1976.

În album este şi un moment în amintirea lui Dan Andrei-Aldea şi o surpriza din 1950.

Margareta Pâslaru anunţă că încasările acestui album vor fi donate integral către Crucea Roşie pentru programul Banca de Alimente.

Omul de milioane Margareta Pâslaru povestește, într-o discuție cu Toader Păun, despre cum a ajuns în ultimii zece ani să creeze noi albume, cum percepe muzicienii de azi și cum a decis să lucreze fără un impresar.

Într-o discuție relaxată, Margareta Pâslaru mărturisește că încă mai simte emoții, chiar dacă are mai bine de 62 de ani de când se află pe scenă și în atenția publicului:

















________________________________________________________





Sursa: Toader Paun – facebook – 21.11.2020

https://www.facebook.com/ToaderPaun.RO

 

După ce am terminat de stat la povești cu Margareta Paslaru, le-am spus colegilor din redacție că dacă ar fi fost aici aș fi vrut să o strâng tare tare în brațe.

Este un om atât de pasionat de ceea ce face și a cărui viață este alimentată de pasiunea pentru muzică încât are cel mai fericit zâmbet, capabil să alimenteze și fericirea altora. Omul #demilioane al acestei săptămâni are o viață de poveste și îi ajută și pe alții să scrie povești frumoase de mai bine de 60 de ani cu ajutorul muzicii sale.

La 77 de ani, Margareta Paslaru tocmai a lansat albumul ”Idei”, iar noi am avut ocazia să vorbim despre piesele de pe el, dar și despre câteva teme mai sensibile pentru un artist...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu