"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 iulie 2021

Margareta Pâslaru a împlinit 78 de ani

 

Sursa: fanatik.ro_ 09.07.2021, autor Andreea Stanaringa 

https://www.fanatik.ro/margareta-paslaru-a-implinit-78-de-ani-cum-arata-indragita-artista-in-tinerete-19564755

 

Margareta Pâslaru a împlinit astăzi 78 de ani. Iată cum arăta în tinerețe îndrăgita artistă.


Astăzi, 9 iulie, Margareta Pâslaru a împlinit vârsta de 78 de ani. Îndrăgita artistă are o carieră de excepție în muzică, fiind o cântăreață și compozitoare extrem de apreciată. Totodată, artista a jucat și în piese de teatru și filme cunoscute.

Margareta Pâslaru a debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, fiind acompaniată de Paul Ghentzer. Celebra cântăreață și artistă și-a păstrat trăsăturile frumoase din tinerețe.

Fiind considerată una dintre cele mai fermecătoare artiste, Margareta Pâslaru i-a cucerit pe fani cu trăsăturile ei fizice, mai ales ochilor ei albaștri.

Margareta Pâslaru este una dintre cele mai apreciate artiste din România. Vedeta a debutat în muzică la finalul anilor ’50, fiind de o frumusețe răpitoare, pe care și-a păstrat-o și acum, la împlinirea vârstei de 78 de ani.

Vedeta a fost plecată în SUA mai bine de 10 ani și a revenit în România în anii ’90. Artista a scris și o carte, „Eu și timpul”, lansată în 2012.

Cântăreața și actrița are o carieră de excepție și mai bine de șase decenii de activitate. În 1960, vedeta a apărut la emisiunea lui Valeriu Lazarov, „Toată lumea face sport”, după ce a fost descoperită ca artistă amatoare de către Ileana Pop.

La momentul respectiv, Margareta Pâslaru a interpretat melodia „Piccolissima serenata” în limba italiană. În 1959, George Grigoriu din „Trio Grigoriu a compus piesa „Chemarea Mării”, piesa fiind foarte apreciată la acea vreme, un mare șlagăr la Radio România.

Melodia care a făcut-o celebră este „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi!”, fermecându-i pe români cu vocea ei unică și stilul inconfundabil.

A primit premiul „Discul de Aur” în 1968, urmând să ajungă la Cannes în anul următor, unde a primit Trofeul Midem.

Ultimul album al cântăreței a fost lansat în noiembrie 2020 și poartă numele „Idei”.

Cum arată o zi din viața Margaretei Pâslaru

Cu ceva timp în urmă, cântăreața a dezvăluit cum arată o zi din viața ei. Pasionată în continuare de artă, vedeta nu a renunțat la muzică și continuă să meargă la studiourile de înregistrare.

„Îmi descarc ideile la pian, cizelez armoniile, textul. Apoi lucrez cu orchestratorii. Urmează programarea înregistrării pentru care mă pregătesc studiind interpretare. În altă zi, revin la mixaj.

Timpul liber ocazional este productiv şi el, citesc, învăţ, studiez, dau curs unor invitaţii la evenimente culturale.

În funcţie de locul în care trebuie să ajung, îmi schiţez singură costumul, îmi aleg ţinuta vestimentară”, a dezvăluit artista pentru okmagazine.ro.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu