"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 decembrie 2021

Top romanesc: Margareta Paslaru lanseaza albumul Vibratii sufletesti

 Sursa: topromanesc.ro_ 25.11.2021

https://topromanesc.ro/margareta-paslaru-lanseaza-albumul-vibratii-sufletesti-in-beneficiul-fundatiei-world-vision-romania/

 

Margareta Pâslaru lansează albumul Vibrații sufletești, în beneficiul Fundației World Vision România

La aniversarea celor 63 de ani creativi pe multiple planuri, Margareta Pâslaru lansesază în 2021 și albumul Vibrații sufletești, în beneficiul Fundației World Vision România. Este un album care include în 11 piese esența unei evoluții și crezul propriului motto după care doamna Margareta Pâslaru s-a ghidat în ultimele decenii: În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim ‘ numele’ spre binele altora.

Sărbătorirea celor 63 de ani de activitate neîntreruptă s-a desfășurat în etape, după cum urmează:

În primăvară, Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu a omagiat-o pe Margareta Pâslaru prin organizarea expoziției retrospective ”Longevitate creatoare”. Apoi înregistrarea noilor compoziții proprii în Studioul Jolt si Andrei Kerestely pentru albumul ”Vibrații sufletești” care se lansează astăzi, 22 noiembrie. În toamna roditoare a vieții artistice, Margareta Pâslaru a fost onorată cu Premiul Academic și Trofeul UCIN pentru întreaga sa activitate, la Gala Anuală a Uniunii Cineaștilor din România.

Longevitatea creatoare devine testament artistic. Prin diversitatea albumului Vibrații sufletești depășim limite, din nou. Muzica ființei mele iese din tipare într-un circuit al iubirii de oameni. Pasiunea e acel ceva ce-ți dă putere, ca sorbind venin să crezi că-i miere., spune Margareta Pâslaru.

Albumul include trei mari compozitori care și ei susțin prin muzică copiii de la sate, Jolt Kerestely, Horia Moculescu și în memoriam George Grigoriu, prin donația fiicei sale Andreea Andrei. Mulțumirile se îndreaptă către invitații care au acceptat participarea pro bono la realizarea acestui album:

1.   Să-l fericești – muzică și text Margareta Pâslaru

2.   Serotonina ca o vacanță – muzică și text Margareta Pâslaru

3.   Biserici închise – muzica Margareta Pâslaru, versuri Ana Blandiana, invitat special Andi Vasluianu

4.   Vino la bunica – muzică și text Margareta Pâslaru dupa o tema de Boccherini

5.   The power is down – muzică și text Margareta Pâslaru, duet cu Victor Apetrei

6.   Cheia fericirii – muzică și text Margareta Pâslaru, cântă Angela Ioana Gheorghiu

7.   Tehomir – muzică a capella Margareta Pâslaru, dedicație autorului Horațiu Mălăele

8.   Iubiri platonice – muzica Jolt Kerestely, text Margareta Pâslaru

9.   Balanța inimii – muzica Horia Moculescu, text Flavia Buref

10.Tangoul de sâmbătă seara – in memoriam compozitorul George Grigoriu

11.Darul de la Nașu’ – muzică populară

Întreg albumul poate fi ascultat pe toate platformele digitale, accesând link-ul următor: https://rtn.lnk.to/VibratiiSufletesti. Acesta va putea fi găsit și în benzinăriile partenere, începând cu 22 noiembrie 2021.

 

Despre Fundația World Vision România

Fundația World Vision România este o organizație neguvernamentală care pune în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Suntem parte din marea familie World Vision International, prezentă în aproape 100 de ţări din întreaga lume. Lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Credem că toți copiii, indiferent că trăiesc la sate sau în oraşe, au dreptul la şanse egale de dezvoltare. De aceea desfăşurăm programe pe termen lung în comunități rurale, cu accent pe educaţie şi protecţia copilului, angajament civic, agricultură şi antreprenoriat rural.

Aducem nevoile celor mai vulnerabili copii pe agenda publică și milităm pentru respectarea drepturilor lor. Propunem soluții de impact, testate în programele noastre, care știm deja că funcționează.

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu