"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 iulie 2024

Elena Loreta Popa despre Margareta Paslaru - 9 iulie 2024

 

Sursa: Elena Loreta Popa_ facebook_ 09.07.20248


La puţină vreme după terminarea liceului avea să fie distribuită de Liviu Ciulei în „Opera de trei parale” a lui Berthold Brecht, un spectacol în care avea să strălucească. De la teatru la film nu mai era decât un pas, pe care l-a făcut cu mare succes. A jucat pe rând în „Tunelul”, cu Ion Dichiseanu (rol pentru care i s-a acordat premiul de debut în cinematografie), „Un film cu o fată fermecătoare”, care avea să nască una dintre cele mai frumoase şi durabile prietenii cu Marin Moraru, apoi, „Veronica” şi „Veronica se întoarce”, unde a interpretat nici mai mult, nici mai puţin decât trei personaje, „Gloria nu cântă”, „Împuşcături pe portativ”, „Melodii, melodii”. Cântece, filme, turnee, concerte, apariţii televizate, toate acestea i-au asigurat un loc aparte în inimile românilor. Margareta Pâslaru a avut și încă are publicul de partea sa. Respectul pe care l-a acordat acestuia i s-a întors înmiit. Nu doar o artistă, nu doar o interpretă, nu doar o femeie specială, nu doar o mamă iubitoare, ci un OM în adevăratul sens al cuvântului - Margareta Pâslaru.


Ochii mari și albaștri ca marea te privesc de pe coperţile discurilor apărute la Electrecord. O veche vorbă românească spune că ochii sunt oglinda sufletului, ceea ce mă îndreptățește să spun că ochii Margaretei Pâslaru oglindesc un suflet de excepţie, un suflet preocupat de semeni, mai ales de copii. „Pentru glasul ei unic, cu sonorităţi de bucium şi harfă, pentru talentul ei impetuos şlefuit cu atâta inteligenţă şi ambiţioasă stăruinţă, Margareta a primit recompensa maximă: dragostea credincioasă şi definitivă a publicului. Câţi artişti nu şi-ar da viaţa pentru o iubire de aproape o jumătate de secol”, spunea Sanda Faur despre Margareta Pâslaru, care la rândul său are un moto: „În tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim acest «nume» spre binele altora”. Muncă, seriozitate, respect pentru ceea ce face. Tenacitate, voinţă, pumni strânşi şi o forţă creatoare care poate răsturna munţii. Generaţii întregi au crescut având-o ca model. Este admirată pentru profesionalismul cu care şi-a făcut întotdeauna meseria. Am întrebat-o la un moment dat care este floarea preferată și răspunsul pe care mi l-a dat a venit ca o adiere: „Frezia este una dintre florile cu aromă discretă pe care le iubesc; are caracter, se usucă drept, elegant, păstrându-şi ţinuta mult după ce apa s-a evaporat”. La mulți ani, doamnă dragă sufletului meu! Pentru prietenia cu care mă onorați sunt profund recunoscătoare! La mulți ani, Margareta Paslaru!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu