"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 iulie 2010

Margareta Paslaru, numita la Bookfest "cristalul de Baccarat al muzicii usoare romanesti"...

Clik video : http://www.youtube.com/user/SVETLANA2003#p/u/3/GyMOurF8CxY


Margareta Paslaru, numita la Bookfest "cristalul de Baccarat al muzicii usoare romanesti"...

Ca în fiecare an, legendara Margareta Pâslaru a fost invitată să se întâlnească cu publicul şi la ediţia 2010 a Bookfest. La standurile Jurnalul Naţional şi Electrecord distinsa artista a oferit autografe pe cd-urile “Margareta best of”, “Margareta Pâslaru 40 de ani de la primul disc”, “Margareta forever”, “Bucuria de a cânta”, “Ediţie de colecţie Margareta Pâslaru”, pe audiobook-ul “Basme fermecate” (produs de editura Curtea Veche şi pe care sunt înregistrate poveşti de H.C.Andersen în lectura actriţei Margareta Pâslaru) şi pe dvd-urile “Veronica” şi “Veronica se întoarce” (în cele doua ediţii apărute la Jurnalul Naţional şi E- Media). Într-un articol referitor la ediţia din anul acesta a Bookfest şi publicat pe site-ul ‘ipolitics’ Razvan Mateescu scria despre prezenţa artistei la standul Electrecord : “La standul acesteia din urmă am întâlnit-o şi pe celebra Margareta Pâslaru, cristalul de Baccarat al muzicii uşoare româneşti, care continuă să sfideze trecerea anilor”. M-a impresionat cu câta iubire a fost întâmpinată de publicul de toate vârstele, cum fiecare vroia să-i spună câteva cuvinte, să o atingă şi s-o privească. Iar marea artista a avut pentru fiecare o vorbă bună, un zâmbet, un autograf şi o clipa disponibilă pentru a imortaliza momentul într-o fotografie. Şi fiecare a fotografiat sau a filmat cu ce a avut la îndemână: aparate foto sau telefoane. Nu pot reda aici toate cuvintele de admiraţie care i-au fost adresate sau reacţia extraordinară a oamenilor când îşi dădeau seama că au în faţă acest fenomen al muzicii uşoare româneşti. Dovada supremă a aprecierii din partea publicului a fost faptul că, deşi nu a fost lansat niciun produs nou (cd-urile, dvd-urile şi audiobook-ul au fost lansate în periada 1996-2009 şi reeditate de-a lungul anilor) s-au vândut aproape toate exemplarele de pe rafturi. Asta în aşteptarea viitoarelor apariţii discografice semnate Margareta Pâslaru.

Mulţumim Svetalanei Sabău pentru această ilustrată în cuvinte de la evenimentul la care a luat parte Margareta Pâslaru.

1. Fiecare clipa din viata noastra e unica!
Din punctul meu de vedere, fiecare clipa langa Margareta Paslaru este unica si superba: inima bate ca nebuna, sufletul tremura parca speriat de-o bucurie fara seaman, o bucurie care nu poate fi cuprinsa in cuvinte. Razele albastre care pleaca din ochii sai fascineaza, iar cantecul se metamorfozeaza in descantec.
Am fost duminica la Bookfest. Din momentul in care am descoperit-o, n-am mai avut nevoie nici de oxigen. N-am mai atins Pamantul; am trait trei ore in imponderabilitate!
Langa acest om care debordeaza de energie, nu simti oboseala.
A fost sublim!
Ar fi fost extraordinar sa pot opri timpul in loc!
Pentru ca nu pot, pana la viitoarea intalnire, ma voi delecta cu aceste imagini, balsam pantru sufletul meu.
Multumesc!

Comentariu prin Miruna | iunie 18, 2010

2. Margareta Paslaru…o mare si tainica dorinta, o imensa fericire, sa o ai in fata ochilor, pentru ca este fascinanta!
Este minunat, sa vezi stralucirea din ochii oamenilor, in momentul in care o zaresc, este minunat, sa-i asculti cand spun “Doamna, vrem sa va mai ascultam cantand, pentru ca ne aduceti clipele frumoase si fericirea inapoi!”, este minunata, bucuria de pe chipul lor, atunci cand la intrebarea “Doamna, va rog, imi permiteti sa fac o fotografie cu dumneavoastra?” primesc mult asteptatul raspuns afirmativ al Margaretei!
Coplesita de emotie, priveam cum publicul isi deschide sufletul, destainuindu-i iubirea pe care i-o poarta…clipe unice si irepetabile, prin frumusetea lor! Si de fiecare data, ma intreb daca visez sau traiesc cu adevarat visul de a o vedea si asculta.
Este “O poveste de iubire”, din generatie in generatie, pentru o artista care ne poarta pasii doar in gradini de bucurii!
Oricand, as veni si de la capatul Universului, s-o vad, chiar si pentru o clipa!

Comentariu prin Veronica | iunie 18, 2010



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu