"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 octombrie 2010

Rubrica "Margareta prezinta pe..." a implinit un an


Cine a urmarit activitatea desfasurata de Margareta Paslaru la postul de televiziune TV36 din Summit (N.J.-USA) stie ca este producatoarea unei serii de emisiuni in care aducea in fata camerei tineri artisti din diferite domenii de activitate: arta interpretativa sau arta plastica. In felul asta telespectatorii cunosteau noile valori artistice iar protagonoistii aveau sansa de a se prezenta si de a-si demonstra calitatile si realizarile in fata publicului.
Peste cativa ani doar, o regasim pe Margareta Paslaru fata in fata cu alti tineri talentati care activeaza in domeniul muzical. In urma cu un an, pe 07.11.2009, la Radio Rromania Actualitati, in cadrul emisiunii “Radioul de sambata seara” debuta rubrica bilunara “Margareta prezinta pe…”. Realizatorul emisiunii, Pompilius Onofrei, i-a oferit distinsei artiste posibilitatea de a relua aceasta activitate, de data asta in fata microfonului.
Ascultatorii au avut ocazia sa cunoasca tineri interpreti de muzica usoara, folclor, muzica clasica, solisti vocali sau instrumentisti. Absolut toti invitatii Margaretei sunt laureati la festivaluri nationale sau internationale.
Sursa www.topromanesc.ro October 8, 2010

În cadrul emisiunii “Radioul de sâmbăta seara”, realizată de Pompiliu Onofrei, rubrica permanenta “Margareta prezinta pe…” a împlinit un an de cand încurajează tineri muzicieni. Printre cei mulţi care au stat de vorbă cu Margareta Pâslaru despre aspiratiile lor, i-aţi ascultat pe Matei Bucur Mihaescu, Casandra Maria Hausi, Irina Sarbu, Calin Grigoriu, grupul Amadeus, Alin Vaduva, în timp ce alte talente se pregătesc pentru noua stagiune.
Vi-l prezentam în imagine pe tânărul contrabasist Andrei Mihailescu, student al Academiei Regale de Muzică din Londra. Îi dorim mult succes, aşteptăm veşti despre evoluţia sa.
Echipa Top Românesc, 8 octombrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu