"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

Margareta Paslaru in campania"Copii invizibili"

CliK audio: : http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/df2927ce4e3ebc


UNICEF si SRR lanseaza Campania Copiii Invizibili

Bucuresti, 15 decembrie 2010 / autor Codruta Hedesiu - Coordonator Relatii Externe si Presa UNICEF Romania

UNICEF, cu sprijinul Societatii Romane de Radiodifuziune, desfasoara, in perioada 15-23 decembrie 2010, Campania Copiii Invizibili. Scopul acestei campanii este de a atrage fonduri care sa ajute cat mai multi copii sa devina vizibili: sa aiba certificate de nastere, sa stie cand isi serbeaza ziua de nastere, sa fie inscrisi la medicul de familie, sa existe ca persoana si sa fie valorizat de societate.

Copiii invizibili sunt copiii care nu exista, care nu au acte de identitate, un nume si nu se pot bucura de o serie de drepturi. Acesti copii sunt cei mai vulnerabili, fiind supusi celor mai mari riscuri: vanzare, trafic sau alte forme de exploatare. Ei nu pot avea un medic de familie, nu pot merge la gradinita sau la scoala. Prin aceasta campanie vrem sa oferim acestor copii o sansa: sa devina vizibili, sa beneficieze de protectie si sa se poata bucura de drepturile lor fundamentale, a declarat dl.Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania. Mai mult, cu ajutorul fondurilor stranse, vom putea identifica copiii si parinti aflati in situatii de risc si vom putea oferi servicii astfel incat cei mici sa ramana in grija parintilor, evitand intrarea acestora in sistemul public de protectie, a mai spus dl.Edmond McLoughney.

In acest moment nu exista o cifra exacta a copiilor invizibili deoarece cei mai multi dintre ei nu figureaza in evidenta niciunui sistem. Identificarea copiilor invizibili este dificila, insa experienta noastra arata ca este posibila: prin dezvoltarea serviciilor sociale in 20 de comune (8 judete), am identificat aproximativ 100 de copii si, in unele cazuri, chiar si membrii ai familiilor lor, fara acte de identitate. Acum ei sunt vizibili si au o sansa!

Andreea Marin Banica si Gica Hagi - Ambasadori ai Bunavointei pentru UNICEF Romania, Margareta Paslaru, Florin Piersic, Corina Chiriac, Sofia Vicoveanca, Stela Popescu, si Maria Dragomiroiu sprijina Campania Copiii Invizibili. Timp de sase zile, in intervalul 15-22 decembrie 2010, aceste personalitati vor indemna ascultatorii, prin intermediul spoturilor radio si interventiilor live, sa vina in ajutorul copiilor invizibili trimitand un SMS la numarul de telefon 848. Pe 23 decembrie 2010, toate personalitatile implicate in campanie se vor reuni pentru dublarea numarului de SMS-uri primite toata saptamana.
Campania Copiii Invizibili se va derula prin intermediul posturilor Societatii Romane de Radiodifuziune: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Antena Satelor, Kids Radio, Radio 3 Net si a studiourilor locale Bucuresti, Constanta, Craiova, Cluj, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Resita.

Fondurile stranse prin intermediul acestei campanii vor fi folosite pentru: identificarea copiilor invizibili, asigurarea accesului la minimul de servicii necesar pentru a trai decent, prevenirea separarii copilului de familie, prevenirea abuzului, neglijarii si exploatarii copilului.

Cu 38.000 de euro (50.000 $), UNICEF poate interveni in aproximativ opt comunitati dintr-un judet, adica peste 1.500 de copii si familiile lor pot benefica de sprijin. Activitatile de sustinere vor incepe in ianuarie 2011 si se vor desfasura pana in 2012.

Numarul de telefon 848 este oferit gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote in perioada 15 31 decembrie 2010. Valoarea unui SMS este de 2 Euro la care nu se percepe TVA.


http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/unicef-si-srr-lanseaza-campania-copiii-invizibili/sumar-articol/4506600/#lifr





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu