Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 februarie 2011

Margareta Paslaru, 51 de ani de la "Chemarea marii", record de vanzari 1961
Discul istoric 3002 "Chemarea marii" inregistrat in decembrie 1960, record de vanzari in 1961_____________________________________Trofeul Electrecord
sursa foto: margaretapaslaru.blogspot.com


Sursa : Revista Flacara Nr. 52 / 30 decembrie 1961 / Sanda Faur-Dima

INTERVIUL "FLACARII" CU MUZICA USOARA A ANULUI 1961
MARGARETA PASLARU

- Dumneavoastra ati imprimat deci discul care a batut toate recordurile anului...

- Eu?

- Da, discul 3002, cu piesa "Chemarea marii" pe una din fete, a cunoscut cel mai mare tiraj in 1961: 26.000 exemplare de la prima editie...nu stiati?

Margareta Paslaru nu stia acest lucru si nici nu-i vine sa creada. N-a pierdut inca mentalitatea de scolarita (desi a implinit 18 ani) ce abia a debutat in arta.

- Imi cereti parerea despre anul muzical 1961 si, sincer vorbind, nu prea am curajul sa ma pronunt. E primul meu an de activitate muzicala, sunt abia la inceputul drumului in arta si inca nu ma vad in masura sa formulez aprecieri atat de pretentioase.

- In ciuda zicalei, as spune ca prea multa modestie nu strica...si, totusi, ce credeti ca determina succesul unui cantaret, ce-i asigura aprecierea publicului?

- Poate ca sinceritatea, atunci cand interpretul e el insusi si se straduieste sa aduca ceva nou in muzica, publicul simte si-l rasplateste pe data.

- Ce intentii aveti pentru viitor? Va veti inscrie la conservator?

- As prefera Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica: mi-ar place mult sa fac, pe ecran, comedie muzicala. Am terminat de altfel recent primul meu film, un foarte scurt metraj al televiziunii, intitulat "Anul nou 1962", in care am cantat "Mandolina mea" de George Grigoriu. M-am simtit foarte la largul meu in fata reflectoarelor si a aparatelor de filmat.

- "Mandolina" e cantecul dv. preferat din acest an?

- Da, impreuna cu "Chemarea marii" si "Pe aripa vantului".

- Va uram deci, pentru anul viitor, cat mai multe asemenea cantece de valoare si cat mai multe succese.Surse: Stiri.Rol.ro_23.11.2010

Femina.ro. _23.11.2010

Margareta Paslaru a primit Trofeul Electrecord, la Gaudeamus

(…)La Gaudeamus, Margaretei i s-a înmânat şi Trofeul Electrecord, creat special pentru ea. În jurul Margaretei s-au strâns oameni obişnuiţi, de toate vârstele, dar au venit şi multe personalităţi, de la Ana Blandiana, producătoarea TVR Elise Stan, artista Julia Jianu şi soţul ei, impresarul Bogdan Jianu, până la ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein.

Recenta compoziţie "Era o fântână" deschide CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc".

Margareta Pâslaru a început să compună cântece, acompaniindu-se la pian, încă din anii 60. Colaborarea cu aceeaşi casă de producţie îi aduce acum, la jumătate de veac de la prima înregistrare de disc la Electrecord, albumul în care prezintă tuturor iubitorilor muzicii ei câteva din piesele născute din har şi dăruire.

Printre numeroasele-i hituri componistice „Timpul”, „Dacă ai ghici”, „Diamant fermecat”, triumfă "Lasă-mi toamnă pomii verzi", inspirată de versurile Anei Blandiana. Acest şlagăr solicitat de admiratori ani la rând, difuzat la radio şi imprimat pe CD-uri primeşte votul publicului în "Top 80" Radio România Actualităţi, ca fiind una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani. Dar şi alte piese compuse de Margareta Pâslaru primesc distincţii deosebite , cum ar „Dacă ai ghici” , devenită melodia anului 1974 sau „Fericirea mult visată” care ajunge pe locul II Top românesc în aprilie 2010, acestora două semnându-le şi textele.(…)Sursa: PRwave.ro_ 23.11.2010

Margareta Paslaru si Ana Blandiana si-au daruit reciproc cadouri

Margareta Pâslaru i-a dăruit un exemplar "50 de ani de la primul disc" - „Lasă-mi, toamnă pomii verzi” poetei Ana Blandiana, care i-a oferit la rândul ei volumul „Patria mea A4”

După spectaculoasa lansare a CD-ului de autor al Margaretei Pâslaru din cadrul Târgului de carte Gaudeamus 2010, cea de-a doua sesiune de autografe a artistei va avea loc mâine, miercuri, 24 noiembrie, de la ora 13:30, la magazinul Muzica din Calea Victoriei. Tot atunci, Margareta Pâslaru va lansa prima culegere tipărită a unor compoziţii proprii. (…)

http://stiri.rol.ro/margareta-paslaru-a-primit-trofeul-electrecord-la-gaudeamus-667256.html

http://femina.rol.ro/art/index.php?option=com_content&task=view&id=33002&Itemid=78

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=23938&Itemid=77Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.