"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 februarie 2012

Margareta Paslaru si Banca de Alimente vin in sprijinul sinistratilor


Sursa: click.ro/ 17.02.2012 / autor Ioan Tomescu
Ambasador al Anului European al Voluntariatului în 2011 şi membru de onoare al Crucii Roşii, Margareta Pâslaru a fost invitată în această calitate la emisiunea "Agentul VIP".
Renumita artistă a vorbit despre acţiunea echipei amintite de la Antena 2, care s-a dus cu o caravană de alimente la sinistraţii din Dumitreştii de Sus (Vrancea). Publicul din platou a primit-o aplaudând în picioare.
"E emoţionant când ne gândim că sunt mii de voluntari tineri, adolescenţi, pe mulţi i-am cunoscut prin intermediul băncii de alimente. Mă doare când aud sintagma «tinerii din ziua de azi», deoarece cunosc mulţi tineri destoinici", a spus Margareta Pâslaru.
Celebra interpretă a avut câteva sfaturi pentru cei care doresc să doneze haine. „Acestea trebuie curăţate, spălate şi puse în pungi de hârtie, nu din plastic. Trebuie să stiţi cum să donaţi, altfel omul la care ajung lucruri neîngrijite va fi umilit de două ori. Să ne gândim că fiecare merită respectul nostru", a precizat ea.
Margareta Pâslaru a vorbit şi despre viitoarele proiecte: „Pe lângă «Banca de alimente» va mai exista o divizie, «Raftul copilului». Este un proiect important, în care oricine poate dona haine pentru copii. Aceştia cresc repede, iar aceste hăinuţe pot fi distribuite celor care au nevoie de ele".
De asemenea, cunoscuta artistă a mai dezvăluit un proiect de anvergură: „La vară pregătim ceva special. Pe un stadion vom invita toate trupele la un concert. Fiecare spectator va trebui să vină, pe lângă bilet, cu o conservă. Toate cutiile se vor strânge, iar la începerea spectacolului camionul va fi plin".
Stirea a fost preluata si de : femina.ro:   http://femina.rol.ro/art/56083-78-margareta_paslaru_va_invata_cum_sa_donati:_hainele_trebuie_spalate_si_puse_in_pungi_de_hartie.htm

__________________________________________________________________________
Sursa: topromanesc.ro/12.02.2012
Stimati colegi, dacă doriti să sprijiniti semenii în impas, donati vă rog, prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Rosii, fie mălai, făină, zahăr, fie orez, paste făinoase, fie conserve de carne sau peste, apă, în cosul magazinelor din retelele: Carrefour, Real, Mega Image si Metro. Va multumim anticipat.
Margareta Pâslaru

miercuri, 8 februarie 2012

Revista VIP _ Margareta Paslaru: In afara locului de veci, nimic nu este "definitiv "!

Sursa: VIP nr. 5 (999) 6-12.02.2012 / autor Mirabela Gucea

http://www.revistavip.net/Stiri_de_ultima_ora/Margareta_Paslaru_ii_va_ghida_pe_copii_prin_lumea_fascinanta_a_povestilor/7420/Comentarii

Personalitate complexa a muzicii romanesti, sustinatoare acerba a cauzelor umanitare, desemnata si ambasadorul Anului European al Voluntariatului in Romania pe anul 2011, Margareta Paslaru este un etalon al elegantei neingradite de spatiu si timp. Detinind secretul frumusetii si o personalitate de invidiat, interpreta de muzica usoara ne-a dezvaluit, intr-un interviu acordat in exclusivitate revistei VIP, citeva dintre coordonatele unei vieti pe care multi si-ar dori-o, avind in vedere actualul context social...
Sinteti o prezenta pe cit de fascinanta, pe atit de discreta in peisajul social-cultural-monden. Cum reusiti sa va pastrati in permanenta aceasta aura enigmatica? 
Va multumesc pentru compliment. De cite ori m-ati invitat la evenimentele revistei VIP, am revazut colegi, prieteni, personalitati marcante ale vietii culturale, prezente luminoase care induc o stare de bine.
Pentru ca materialul nostru se bazeaza pe ideea de feminitate si, de ce nu, feminism, am dori sa va intrebam ce inseamna pentru dvs. conceptele eleganta, frumusete si putere?
Feminitatea este o forta! De-a lungul istoriei, partenerii de viata au admirat inteligenta femeilor a caror frumusete iradiaza din interiorul fiintei. Eleganta exterioara este doar un vesmint trecator.
Cita atentie acordati imaginii si cu ce ce sacrificii se construieste ea? Exista vreun secret al tineretii perpetue?
Daca va referiti la tineretea spirituala, durabila, aceea se mentine prin activitatile dedicate tinerilor pe care ii sustin de ani buni: Matei Bucur Miha­escu, Alin Vaduva, Casandra Maria Hausi, Calin Grigoriu, Luiza Zan, Stefan Cazacu, Amadeus, Irina Sarbu, artistii participanti la proiectul Mozart Rocks si multi altii. De cite ori invit muzicieni de viitor la rubrica Margareta prezinta pe…, schimbul de idei, entuziasmul lor ma in­car­ca cu energii vibrante de-a lungul emisiunii Radioul de simbata seara, realizata de Pompilius Onofrei. Cit despre „imagine“, urmez progresia fireasca dictata de bunul-simt la cei aproape 69 de ani... 
Ce reprezinta luxul pentru dvs.? 
Depinde ce intelegem prin lux si ­unde il folosim. De pilda, etalarea toaletelor cu ostentatie in cadrul galelor cu un profil umanitar-caritabil aduce un plus de suferinta, umilindu-i tocmai pe acei pe care vrem sa-i ajutam. Contrastul izbitor dintre aparitiile luxoase si lacrimile sinistratilor proiectate in spatele „vedetei“ raneste profund. In ceea ce ma priveste, servesc, printr-o tinuta adecvata, tema melodiilor pe care le interpretez. Ce cuprinde garderoba mea? Respect, dragoste pentru semeni, atentie fata de cei necajiti.
Aveti o dieta speciala, un anumit program sau un izvor al vitalitatii?
Muzica ma hraneste, poezia imi ostoieste setea, natura ma imbata… Restul, cu moderatie. Vitalitatea creste lucrind. Pasiunea fata de tot ceea ce implica meseria, cu alte cuvinte studiul, exigenta, perseverenta, toate la un loc devin obsedante in timp, la fel ca insasi viata creatoare.
Care este relatia dvs. cu Divinitatea si care au fost momentele cind i-ati simtit prezenta?
Divinitatea ne inconjoara, o simtim in reusitele noastre prin infinita-i generozitate.
"Am construit un pod peste Ocean pe care iubirea circula in ambele sensuri"
Va place sa fiti mereu activa. Care sint proiectele asupra carora va concentrati in prezent?
Editura Litera International m-a invitat si voi da curs unei propuneri interesante, educative: in calitate de actrita, voi inregistra rolul povestitorului in Craiasa zapezii, Motanul incaltat sau Degetica, iar cartile sint insotite de CD-uri audio, destinate copiilor de la cinci ani in sus, pentru invatarea limbii engleze. Atit cartile, cit si CD-urile contin textele povestilor in limbile engleza si romana, vocabulare in cele doua limbi, dar si ilustratii care le faciliteaza copiilor intelegerea si retinerea cuvintelor in limba engleza. In paralel, pregatesc un cintec folcloric si inregistrarea unei compozitii proprii. Cit despre 2012, in al 54-lea an de la debut, dupa Premiul de Excelenta Electrecord acordat recent, aparitia cartii ar fi pasul urmator. Surprizele nu le divulg, fireste...
„In tinerete ne straduim sa ne facem un nume. La maturitate trebuie sa folosim spre binele altora“. 
Cum se reflecta acest motto asupra propriei persoane si care este „rasplata“ pe care o primiti?
Motto-ul, pe care l-am exprimat spontan in 1993, confirma propriile fapte. Referitor la „rasplata“, va prezint un fragment din textul compozitiei pe care am creat-o la virsta de 25 de ani: „Cheia fericirii/ E dragostea de oameni/ ce-o dai fara sa ceri nimic in locul ei.
Cum obisnuiti sa va relaxati dupa o zi plina si in compania cui anume?
Majoritatea prietenilor sint din afara meseriei. Cind ne intilnim discutam orice, mergem la teatru, la concerte, ne plimbam in parc, daca vremea ne-o permite. Relaxarea insa o gasesc tot la pian.
Ati dori sa va stabiliti definitiv in Romania?
In afara locului de veci, nimic nu ­este „definitiv“! Imi place sa calatoresc, am construit un pod peste Ocean pe care iubirea circula in ambele sensuri.

Ce ne puteti spune despre fiica si nepotelul Luca? Cit de des va reuniti?
Facem un fel de „naveta“ si ne intil­nim de cite ori este posibil. In plus, avem si avantajul video-phone-ului, prin care ne vedem zilnic. Pe de alta parte, Mariuca este o mamica model. Imi place cum rezolva, calm, inerentele nazdravanii ale dragalasului care sarba­toreste 18 luni...Sinteti recunoscuta pentru actiunile cu un puternic caracter umanitar.
Ce ne puteti spune despre realitatile din strada?
Urmaresc aspectele sociale si sper intr-o rezolvare justa.
Care ar fi neajunsurile pentru care ati protesta?
Daca s-ar ivi neajunsuri, le-as exprima in cintec, asa cum am mai facut-o, prin compozitii proprii: „Mai bine soarta lui Sisif“, inspirata de versurile poetului Ion Horea, sau „E-o lupta in toate cele“, cu text propriu.

duminică, 5 februarie 2012

Margareta Paslaru, implicată într-un proiect dedicat copiilor


Sursa : Top Romanesc / 3 februarie 2012

Margareta Pâslaru este implicată într-un nou proiect deosebit dedicat copiilor. Artista a fost invitată de editura Litera International, să înregistreze în studiourile Radio câteva poveşti care vor apărea pe câteva CDuri. CD urile vor însoţi cărţile cu ilustraţii destinate copiilor care au peste cinci ani, pentru a învăţa limba engleză. Poveştile cuprinse în aceste volume vor fi atât în limba engleză cât şi în limba română. Margareta va înregistra sub regia lui Laurenţiu Calomfirescu (foto) “Crăiasa zăpezii”, “Motanul Încăltat”, “Degetica”. Cărţile sunt atractive prin ilustraţiile care le conţin ceea ce facilitează copiilor întelegerea si retinerea cuvintelor în limba engleză.
Reamintim că Margareta Pâslaru a .lansat la Curtea Veche Publishing audiobookul pentru copii “Basme fermecate” ce cuprinde unele dintre cele mai frumoase povesti ale lui Hans Christian Andersen în lectura a actriţei Margareta Pâslaru. Artista a cedat drepturile de autor obţinute din comercializarea audiobook-ului “Basme fermecate” Spitalului de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde a avut chiar câteva întâlniri cu copiii internaţi cărora le-a citit poveşti.

sâmbătă, 4 februarie 2012

Margareta Paslaru ii va ghida pe copii prin lumea fascinanta a povestilor

Sursa: revistavip.ro / 03.02.2012 / autor Mirabela Gucea

Interpreta Margareta Paslaru incepe anul in forta, pregatind nenumarate suprize fanilor sai. Dincolo de aparitiile televizate si prezenta la evenimente mondene precum Galele Superlativelor VIP, cea mai importanta interpreta de muzica usoara isi va intra din nou in rolul de parinte. Motivul? La invitatia editurii Litera International, pret de cateva minute, Margareta Paslaru va “juca” rolul povestitorului in Craiasa zapezii, Motanul incaltat sau Degetica pentru a-i conduce pe micutii ascultatori prin lumea fascinanta a basmelor copilariei. “Atat cartile, cat si CD-urile contin textele povestilor in limbile engleza si romana, vocabulare in cele doua limbi, dar si ilustratii care le faciliteaza copiilor intelegerea si retinerea cuvintelor in limba engleza”, a declarat interpreta pentru Revista VIP. 
In paralel cu acest proiect inedit, Margareta Paslaru pregateste si un cantec folcloric si inregistrarea unei alte compozitii proprii, fiind convinsa ca muzica o hraneste, iar  poezia ii ostoieste setea… “Vitalitatea creste lucrand. Pasiunea fata de tot ceea ce implica meseria, cu alte cuvinte studiul, exigenta, perseverenta, toate la un loc devin obsedante in timp, la fel ca insasi viata creatoare”, a marturisit acrita si interpreta Margareta Paslaru.

joi, 2 februarie 2012

Margareta Paslaru inregistreaza CD-uri cu povesti in romana si engleza



Invitata de Editura Litera International, Margareta Paslaru inregistreaza la Radio “Crăiasa zăpezii”,“Motanul Încăltat”,“Degetica”. Regia, Laurentiu Calomfirescu. Cărti însoțite de CD-uri audio, destinate copiilor de la 5 ani în sus, pentru învătarea limbii engleze. Atât cărtile, cât si CD-urile contin textele povestilor în limbile engleză si română si vocabulare în cele două limbi. De asemenea, cărtile contin ilustratii care le facilitează copiilor întelegerea si retinerea cuvintelor în limba engleză.