Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 august 2017

Margareta Paslaru premiata la Festivalul International Sopot 1968


Festivalul si concursul international de muzica usoara Sopot – Polonia, a opta editie, s-a desfasurat in perioada 22-25 august 1968. 
La aceasta manifestare tara noastra a fost reprezentata de Margareta Paslaru (la sectiunea “Cantecul nu are frontiere”), Aurelian Andreescu (la sectiunea “Ziua discului”), compozitorul Nicolae Kirculescu si dirijorul Alexandru Imre, membri in juriile celor doua sectiuni.

Margareta Paslaru, Miki Nakasone,
Ursula Sipinska, 
Salomé
 
la Receptia de Gala a Festivalului Sopot 1968 


Informatia 28.08.1968: “(…) O performanta deosebita a realizat Margareta Paslaru. La sfarsitul probelor, juriul i-a decernat premiul III – pentru interpretarea melodiei “Viva Maria” – dupa Annarita Spinacci (Italia, premiul I la San Remo) si Anita Traversi (o valoroasa interpreta elvetiana). Judecand dupa faptul ca in competitie au mai obtinut distinctii Ursula Sipinska, Ginette Ravel (Canada), Romuald (Luxemburg), si ca interpreti ca Gabi Novak (Iugoslavia), Kalinka, Salomé, Jean Claude Annoux (Franta) nu au intrunit voturile juriului, reusita Margaretei Paslaru apare deosebit de elocventa. (…)”


Margareta Paslaru, Anarita Spinacci, Anita Traversi
la conferinta de presa
“Saptamana culturala a Capitalei”/ 6.09.1968/ autor Eugen Comarnescu - interviu cu Margareta Paslaru in care regasim si repertoriul prezentat pe scena festivalului: “(…) Am cantat doua melodii romanesti – “Dorule” de Temistocle Popa si “La un pas de fericire” de Radu Serban – si una apartinand compozitorului polonez Riszard Siellichi: “Viva Maria”, a carei versiune romaneasca a textului imi apartine.(…)”

Flacara nr.693 / 7.09.1968: “(…)Printre reprezentantii celor 34 de tari participante, s-a prezentat la start si o voce binecunoscuta in Polonia - aceea a Margaretei Paslaru.
(...)  Succesul de public pe care l-a obtinut Margareta Paslaru la Sopot a situat-o, atat ca numar de voturi cat si ca punctaj, imediat dupa castigatoarea “Premiului publicului”: Miki Nakasone (Japonia). Asa se explica de altfel faptul ca, in timpul festivalului, interpreta romana a fost solicitata pentru inregistrari la radio Lugano (Elvetia) si la televiziunea japoneza. Totodata Margareta Paslaru a primit invitatii din partea unor posturi de TV si festivaluri de muzica usoara.(…)”

                              
                                                                                            Premiantii  prezentati in presa poloneza 
  
 Margareta Paslaru pe scena Festivalului Sopot 1968

 Margareta Paslaru si Miki Nakasone (Japonia)                             Zsuzsa Koncz (Ungaria) si Margareta Paslaru

Anita Traversi (Elvetia) langa Margareta Paslaru;             Urszula Sipinska si Margareta Paslaru  
in picioare, blonda, celebra Rosita Fornes (Cuba)                                                                           

 


Discul Festivalului International SOPOT '68

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.