Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 octombrie 2013

Margareta Paslaru invitata sa cante in memoria Mariei TanaseIn 1962 maestrul Liviu Ciulei a intuit talentul actoricesc al Margaretei Paslaru si a inclus-o in distributia spectacolului cu piesa “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht – rolul Polly. In timpul repetitiilor, pe scena teatrului L.S. Bulandra tanara actrita a avut sansa de a o cunoaste pe celebra Maria Tanase, aleasa pentru rolul Jenny Spenunca. La indemnul marei artiste, cativa ani mai tarziu, Margareta Paslaru si-a inclus in repertoriu si piese folclorice. Din acel moment in toate apectacolele a interpretat si muzica populara.

La aniversarea a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, Margareta Paslaru a fost invitata sa cante in spectacolul care a avut loc la Sala Radio pe 13 octombrie 2013. Acompaniata de Orchestra de Muzica Populara Radio condusa de Adrian Grigoras, a interpretat “Pe deal pe la Cornatel’, “S-ar gati badea de nunta” iar la final a oferit varianta acapella a bocetului “Bate, Doamne, lemnele”.

Publicul a primit-o pe Margareta Paslaru cu ropote de aplauze de la auzul numelui si a insotit-o pe percursul primelor doua piese tot cu aplauze. Ca de obicei, Margareta Paslaru a iesit din scena cu bratele pline de flori. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.