Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 martie 2015

Margareta Paslaru si "Actorii canta" la Gala "Artitii pentru Artisti" 2015______________________________________________________________

Sursa: sensotv.ro
Sala Studio a Teatrului National I.L.Caragiale din Bucuresti a gazduit spectacolul eveniment produs de UNITER – Clipe de viata, ajuns la editia a III-a. Acest spectacol caritabil a fost dedicat Campaniei Nationale Artistii pentru Artisti si a reunit mari nume ale teatrului, filmului si muzicii, artisti care au convins cu sufletul ca teatrul inseamna mai mult decat metoda, munca si talent. Inseamna un imens cadou facut publicului, dar si colegilor de breasla aflati in suferinta si nevoi. 
Si Actorii canta….
Pornind de la prima editie a albumului lansat in 2014 la initiativa Margaretei Paslaru si intitulat Actorii canta, o parte dintre actori au preferat sa cante pe scena Salii Studio piesele semnate (muzica si textul) de marea artista: Emilia Popescu (Turneul), Ovidiu Niculescu (Timpul), Mirela Jienescu (Emotii, ciudate sentimente), Corina Chiriac - si ea actrita! - (Se balbaia). Li s-au alaturat Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu, Oana Pellea, Maia Morgenstern, soprana Felicia Filip, Adrian Naidin, Ioan Gyuri Pascu, Teatrul Masca, Victor Bucur, Lari Giorgescu si bineinteles, Margareta Paslaru si corul Divina Armonie, trupa Opera (solist Calin Grigoriu). In tinerete ne straduim sa ne facem un nume – marturisea Margareta Paslaru cu ocazia lansarii albumului Si actorii canta.. La maturitate trebuie sa folosim numele spre binele altora. Visele se implinesc! Noul CD de autor reflecta solidaritatea breslei, grija fata de artistii cu sanatate subreda care s-au retras. Generatia actorilor care ne-au luminat existenta seara de seara pe scenele tarii, purtand faima teatrului romanesc in lume, se stinge incet, incet. Le datoram tihna anilor fara griji si o sursa suplimentara de venit. 
Toate incasarile si drepturile rezultate din vanzarea albumului sunt donate Fondul de Solidaritate Teatrala, sprijinul financiar oferit artistilor varstnici cu probleme de sanatate fiind dovada ca acest simbolic contract de solidaritate teatrala a fost asumat si insusit. In 2015 se va lansa o a doua editie cu alti actori care s-au declarat incantati sa participe la un asemenea proiect.
…pentru sensibilizarea noastra, a tuturor in fata artei si a artistului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.