Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 martie 2015

Margareta Paslaru si “CLIPE DE VIAȚĂ 2015” – insemnari de Ileana Lucaciu


_____________________________________________________________________

Sursa: ileanalucaciu.blogspot.ro/ 26.03.2015


EXEMPLAR ACT DE SOLIDARITAE

Din 2002, în jurul datei de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului, UNITER organizează un spectacol special în cadrul Campaniei Naționale “Artiștii pentru Artiști” cu participarea pro bono a unor personalități din sfera creației artistice. Și anul acesta s-au unit numeroase personalități într-un spectacol  eveniment pentru ajutorarea colegilor aflați la ananghie – pensionari, bolnavi care trăiesc în societatea noastră unde cultura este ignorată. Au urcat pe scena Sălii Studio a Naționalului bucureștean nume prețuite de public, aplaudate îndelung pentru prezentarea unor originale momente artistice. Unii actori au surprins cântând sau recitând versuri celebre, alții au dansat sau au oferit o secvență deosebită dintr-o reprezentație, de pildă echipa Teatrului Masca din admirabilul spectacol “Parapanghelos”. Cu toții au ilustrat iscusit sensul replicii lui Shakespeare din monologul rostit în final de maestru Victor Rebengiuc: ”Noi suntem din plămada în care sunt făcute visele”. Cităm în ordine alfabetică pe excelenții artiști veniți din spirit de solidaritate pentru colegii uitați de semenii ce conduc mersul societății – Victor Bucur, Ion Caramitru, Corina Chiriac, Maria Dinulescu, Felicia Filip, Lari Giorgescu, Călin Grigoriu, echipa Teatrului Masca, Mirela Jienescu, Maia Morgenstern, Adrian Naidin, Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru, Oana Pellea, Emilia Popescu, Mariana Preda,Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.
Președintele UNITER, Ion Caramitru, inițiatorul acestui proiect de suflet, a mulțumit numeroaselor teatre din țară și Capitală ce au donat încasările unor spectacole, campaniei “Artiștii pentru Artiști”, ca și unor doctori de renume care ajută pe cei ce au nevoie de îngrijiri medicale.
S-a bucurat de succes și cd-ul “Actorii cântă” inițiat de Margareta Pâslaru, încasările fiind donate Fondului de Solidaritate Teatrală. (...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.