Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 iulie 2015

Margareta Paslaru sarbatorita de ziarul Adevarul


Sursa: adevarul.ro/ 09.07.2015/ autor Alexandra Constanda

Ziua de 9 iulie a dat României trei voci de aur: La mulţi ani, Angela Similea, Margareta Pâslaru şi Mirabela Dauer! (fragment)

Margareta Pâslaru, Angelea Similea şi Mirabela Dauer, unele dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică uşoară, îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere.

Margareta Pâslaru, Angela Similea şi Mihaela Dauer, unele dintre cele mai iubite apariţii de pe scena muzicală românească din anii '70 şi '80, sunt artiste cu care românii se mândresc şi în prezent. Cântăreţele, care au îmbogăţit piaţa muzicală cu zeci de şlagăre ce au trecut marele test al timpului, îşi sărbătoresc, pe 9 iulie, ziua de naştere.


Margareta Pâslaru, 72 de ani
Cântăreaţă, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film, realizatoare TV şi radio, Margareta Pâslaru împlineşte 72 de ani. Piese precum „Timpul“, „Diamant fermecat“ şi „Lasă-mi toamnă pomnii verzi“ (inspirată din versurile poetei Ana Blandiana – n.red.) au fost şlagăre şi sunt considerate în continuare unele dintre cele mai frumoase melodii româneşti. Margareta Pâslaru a debutat în muzica uşoară în 1958, la Casa de Cultură Griviţa Roşie. După o carieră de excepţie, artista a fost sărbătorită în 2008, la Uniunea Compozitorilor, cu prijelul împlinirii unei jumătăţi de secol de la debutul său. În 2010, artista a primit Trofeul Electrecord pentru discul „Lasă-mi toamnă pomii verzi“. Considerată de mulţi o artistă complexă, a cărei voce oferă posibilităţi infinite, Margareta Pâslaru a fost sursă de inspiraţie pentru nu mai puţin de 65 de compozitori. Henry Mălineanu, Aurel Giroveanu, Edmond Deda şi Nicole Kirculescu sunt doar câţiva dintre compozitorii clasici ai muzicii uşoare care i-au încredinţat marii artiste creaţiile lor. „Văd viaţa prin prisma faptelor şi nu a vârstei“, spunea Margareta Pâslaru. (...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.