Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 decembrie 2015

Margareta Paslaru in pelicula "Un film cu o fata fermecatoare" duminica 6 noiembrie 2015 TVR2 ora 14:10

Sursa: tvr2.tvr.ro/ 02.12.2015

Trei filme româneşti – „Un film cu o fată fermecătoare”, „Păcală se întoarce” şi „Iubire elenă” - sunt propunerile TVR 2 pentru duminică, 6 decembrie.

„Un film cu o fată fermecătoare”, ora 14:10


Ruxandra, o tânără absolventă, vrea să devină actriţă. Ghinionul de la admiterea la facultate este făcut uitat după distribuirea în rolul principal dintr-un film utilitar realizat, la comanda Direcţiei de Circulaţie, de prietenul ei, regizor. Acesta este atras de sculptură, dar între timp îşi găseşte o ocupaţie în domeniul publicităţii.

Margareta Pâslaru, Ştefan Iordache, Emmerich Schäffer, Cornel Coman, Marin Moraru, Ileana Stana Ionescu joacă în filmul regizat în 1967 de Lucian Bratu, după un scenariu de Radu Cosaşu.

„Scenaristul Radu Cosaşu era, la vremea aceea (şi a rămas, în continuare), un admirator de suflet al „Nouvelle Vague”-ului francez, ba chiar un „fan” al generaţiei François Truffaut – Jean-Luc Godard (de unde şi senzaţia că Un film cu o fată fermecătoare duce gândul spre Vivre sa vie şi Jules şi Jim, de pildă, sau chiar spre Cléo de la 5 la 7), şi acest lucru se simte, apăsat, în povestea cinematografică a Ruxandrei, fata fermecătoare interpretată de Margareta Pâslaru”, scria Călin Căliman în 2013.

Margareta Pâslaru, deşi este cunoscută publicului mai ales pentru vocea şi cariera ei de cântăreaţă de muzică uşoară, a jucat în mai multe filme, în anii 60 - 70, între care „Veronica", „Veronica se întoarce" sau  „Gloria nu cântă".
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.