"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Agerpres: Margareta Pâslaru și Marian Crișan - printre premianții Galei UARF


Sursa: Agerpres / 23.01.2016 / autor Oana Ghita


Actrița și cântăreața Margareta Pâslaru și regizorul Marian Crișan s-au numărat printre premianții Galei Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF) ce a avut loc vineri, la București.

Ioan Cărmăzan, președintele UARF, discută cu Margareta Paslaru, 
la cea de-a a IV-a ediție a Galei U.A.R.F

"Suntem o entitate clară, suntem o entitate limpede iar în ultimii ani prezența noastră în peisajul cultural este destul de activă", a spus președintele UARF, Ioan Cărmăzan, în deschiderea galei.

Acesta a explicat că premiile UARF sunt acordate persoanelor care au o prezență remarcabilă în mediul cultural.


"UARF-ul nu este dependent de anul cinematografic. Încercăm să răsplătim oameni care reprezintă ceva în peisajul cultural (...) e o opțiune pur subiectivă", a adăugat Cărmăzan.

Primul trofeu al serii, "Premiul de excelență pentru întreaga activitate", i-a fost acordat Margaretei Pâslaru. 

"Această onoare mă duce cu gândul la toți regizorii de film, teatru și televiziune care m-au ales, toți compozitorii cu care am lucrat", a spus ea, menționând întreaga echipă din spatele realizării unui film. "Absolut fiecare a contribuit cumva la această longevivă activitate", a afirmat artista, adăugând că anul acesta împlinește 59 de ani de carieră.

Un alt premiu pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Remus Mărginean, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Marian Crișan.

"Am copilărit cu filmele la care unii dintre dumneavoastră probabil ați lucrat (...) Poate ar trebui să fim mai solidari, mai uniți, pentru că avem un motiv pentru asta — cinema-ul", a spus Marian Crișan.

Premiul pentru critică de film i-a fost acordat lui Ioan Pavel-Azap iar premiul pentru actorie — rol feminin — Iuliei Dumitru. Premiul UARF pentru actorie — rol masculin i-a revenit lui Nicodim Ungureanu iar premiul pentru imagine — debut, lui Pătru Păunescu, pentru "Doar cu buletinul la Paris", de Șerban Marinescu.

Premiul "Tânără speranță — actorie" i-a revenit Ralucăi Aprodu, iar trofeul UARF pentru imagine, lui Liviu Mărghidan.

Premiul UARF pentru scenografie i-a fost acordat lui Mihai Dorobanțu iar premiul de excelență pentru întreaga activitate, regizorului Adrian Istrătescu-Lener.

Regizoarea Cristina Iacob a primit premiul "Pentru succes de box office la film românesc de debut" pentru producția"Selfie", care a avut peste 100.000 de spectatori.

"Premiul pentru cel mai prolific producător de film și televiziune din România" i-a fost acordat lui Adrian Sârbu.

Crinei Tofan i-a fost acordat, în cadrul galei, un premiu special pentru rolul "Ema la 12 ani", în filmul "Live" de Vlad Păunescu.

De asemenea, în cadrul galei UARF, actrița și cântăreața Ileana Șipoteanu a primit "Premiul de Excelență cu prilejul împlinirii a 30 de ani de activitate artistică".

AGERPRES/(A, AS — autor: Oana Ghiță, editor: Diana Dumitru, editor online: Andreea Lăzăroiu)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu