"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 ianuarie 2016

Expozitia de afise donate de Margareta Paslaru ramane deschisa pana vineri 15 ian. 2016


Accesand link-ul puteti asculta reportajul realizat la vernisajul expozitiei.

Sursa: Radio Romania Cultural / 25.11.2015 / autor Madalina Corina Diaconu

Margareta Pâslaru a donat 50 de afișe din colecția personală‏


Expoziția de afișe  "Margareta Pâslaru - Lasă-mi, toamnă, pomii verzi/ Uite, ochii mei ți-i dau" aduce în holul Palatului Suțu, o serie de afișe de la cele mai interesante apariţii susținute de artistă în ţară şi străinătate, dar și de la filme care i-au marcat pe multiple planuri ascensiunea.

Expoziţia, deschsă până la data de 15 ianuarie 2016, pune în evidențăcariera de excepție a Margaretei Pâslaru printr-o suită de imagini retrospective, care au darul de a ne trezi nostalgii. De la afişe cu binecunoscutul film Veronica din 1972, la Concertul-spectacol de muzică uşoară Lasă-mi, toamnă, pomii verzi din 1981, până la cele mai recente apariţii ale artistei, cum ar fi afişul Medalionului Margareta Pâslaru cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la debut, organizat în Aula Palatului Cantacuzino la data de 22 septembrie 2008. În plus, expoziţia reprezintă o trecere în revistă a evoluţiei afişului în ultimele decenii, chiar şi din anii 1963, 1964 şi 1965.

Margareta Pâslaru și-a făcut debutul radiofonic cu piesa Chemarea mării, piesă care a bătut toate recordurile de vânzare la Electrecord în 1961. De-a lungul anilor, 65 de compozitori i-au încredințat creațiile lor artistei. Astfel, Margareta Pâslaru își creează un repertoriu vast, la care se adaugă șlagăre internaționale. Apreciata cântareață evoluează ca actriță în teatru și film, abordează muzica populară la îndemnul Mariei Tănase, începe să compună muzică și text - drept dovadă cel mai longeviv şlagăr componistic Lasă-mi toamnă pomii verzi, care a inspirat şi titlul expoziţiei noastre.

Să ne amintim că în 1994 compozitorul George Grigoriu o numea pe Margareta Pâslaru un mit al muzicii uşoare (‚Super Magazin’). Mai mult decât atât, Iuliana Tudor afirma, cu ocazia lansării CD-ului Margareta 70 la Sala Radio în noiembrie 2013: "Mulțumesc Margaretei Pâslaru pentru exemplul uman care este, pentru artistul care este și pentru urmele importante pe care le lasă în fiecare inimă de român, de la cei mici până la cei mai mari. Mulțumesc și mă înclin așa cum ar trebui să o facem cu toții. Felicitări și toate cele bune. "



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu