"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 aprilie 2017

Margareta Paslaru, calendar 1969 - Turneu in Israel





Facla, 7 mai 1969 -  „Dar la revista de la Teatrul „Ion Vasilescu” apare si o stea a muzicii usoare romanesti: Margareta Paslaru. De cum a aparut pe scena, a izbucnit un razboi intre cantareata si public. Cum termina un cantec, izbucneste o rapaiala de aplauze, de duduie sala. Margareta revenea, de cate ori a revenit? Inca n-a fost rechemata de atatea ori o cantareata, cum s-a intamplat cu Margareta Paslaru., care parca o facea anume, ca de fiecare data urca in valoarea realizarii artistice, - cu aerul ca spune: nu-mi dati pace, lasa ca va arat ce pot.”  
M. Senin, Glasul poporului, 29 apr. 1969: „Margareta Paslaru este fara indoiala cea mai autentica si reprezentativa ambasadoare a muzicii usoare romanesti. Timbrul senin, dar vioi si bogat al vocii sale, te plimba prin peisajul meleagurilor romanesti („La tarina”) su se ridica la inalte culmi de interpretare vocala si scenica ( „Asa e viata”, melodie de mare succes de la festivalul din San Remo, „Little men”, „Ploaia”). Excelenta e Margareta Paslaru si in melodia israeliana „Naara, mamas zahav”, cantata in ebraica si romaneste, dupa o adaptare proprie” 
Aharon Gal, Adevarul, 2 mai 1969: „Pe Margareta Paslaru am cunoscut-o pana acum doar din imprimari. Admirand-o pe scena, parerea ne-a fost confirmata: Margareta Paslaru este o cantareata al carui glas are suport in temperament si prezentare scenica”
Viata noastra, 16 mai 1969: „Margareta Paslaru considerata astazi cea mai mare cantareata de muzica usoara din Romania, recolteaza seara de seara un succes extraordinar in spectacolul muzical „Adam si Eva la revista”, care se joaca tot timpul cu casa inchisa.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu