"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 iulie 2017

Margareta Paslaru, calendar 1980: invitata la Gala Julio 80



Gala s-a desfasutat inte 17-27 iulie 1980 in mai multe localitati din Cuba: Santiago de Cuba – 17-20 iulie, Guantanamo 21-22 iulie, Ciego de Avila 24-25 iulie si Havana (Teatrul Karl Marx) 27 iulie.
Presa aminteste ca Margareta Paslaru este cunoscuta publicului cubanez inca din 1967 cand a fost invitata la Festivalul Cantecului de la Varadero. Este descrisa ca fiind o interpreta din Romania care a debutat la Casa de Cultura Grivita Rosie din Bucuresti, a obtinut premii ca artista amatoare in anii 1960 si 1961, a participat la mai multe editii ale Festivalului Mamaia, a jucat in “Opera de trei parale” la Teatrul L.S. Bulandra, are in repertoriu muzica usoara romaneasca si slagare internationale iar acum se numara printre cei mai cunoscuti solisti de muzica usoara din Europa.
Printre invitatii la festival s-au numarat Ion Ulmeanu (Romania), Eva Pilarova (Cehoslovacia), Klary Katona si Sarlota Zalatnay (Ungaria), Liliana Urbanska (Polonia), Peter Alberst si Ingrid Raack (RDG), Panayot Panayotov si Rositza Ganeva (Bulgaria), Vadim Mulerman si Veronica Kruglova (URSS). Cuba a fost reprezentata de Rosita Fernes, Miguel Chavez, Farah Maria, Sergio Farias, Omara Portuondo, Hector Tellez si Elena Burke. 
Solistii au fost acompaniati de Orchestra Cubaneza de Muzica Moderna condusa de Tony Tafio si de octetul vocal Tambien condus de Tony Henriquez. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu