Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 iulie 2017

Margareta Paslaru, calendar 1980: invitata la Gala Julio 80Gala s-a desfasutat inte 17-27 iulie 1980 in mai multe localitati din Cuba: Santiago de Cuba – 17-20 iulie, Guantanamo 21-22 iulie, Ciego de Avila 24-25 iulie si Havana (Teatrul Karl Marx) 27 iulie.
Presa aminteste ca Margareta Paslaru este cunoscuta publicului cubanez inca din 1967 cand a fost invitata la Festivalul Cantecului de la Varadero. Este descrisa ca fiind o interpreta din Romania care a debutat la Casa de Cultura Grivita Rosie din Bucuresti, a obtinut premii ca artista amatoare in anii 1960 si 1961, a participat la mai multe editii ale Festivalului Mamaia, a jucat in “Opera de trei parale” la Teatrul L.S. Bulandra, are in repertoriu muzica usoara romaneasca si slagare internationale iar acum se numara printre cei mai cunoscuti solisti de muzica usoara din Europa.
Printre invitatii la festival s-au numarat Ion Ulmeanu (Romania), Eva Pilarova (Cehoslovacia), Klary Katona si Sarlota Zalatnay (Ungaria), Liliana Urbanska (Polonia), Peter Alberst si Ingrid Raack (RDG), Panayot Panayotov si Rositza Ganeva (Bulgaria), Vadim Mulerman si Veronica Kruglova (URSS). Cuba a fost reprezentata de Rosita Fernes, Miguel Chavez, Farah Maria, Sergio Farias, Omara Portuondo, Hector Tellez si Elena Burke. 
Solistii au fost acompaniati de Orchestra Cubaneza de Muzica Moderna condusa de Tony Tafio si de octetul vocal Tambien condus de Tony Henriquez. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.