Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 iulie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu Marius Constantinescu


Sursa: Radio Clasic.ro – 26.07.2017

Joi, 27 iulie, de la ora 12:00, invitatul doamnei Margareta Paslaru este scriitorul si realizatorul de televiziune Marius Constantinescu.
Luciano Pavarotti, Salman Rushdie, Andrei Şerban, Virginia Zeani, Antonio Pappano, Amos Oz, Hélène Grimaud, Ion Marin, Jordi Savall… Marius Constantinescu se dedică interviului de peste 10 ani. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2002. A cochetat cu copywriting-ul, publicitatea şi istoria artei, înainte de a-şi da seama că se poate exprima cel mai bine în presa culturală audiovizuală. După opt ani de radio, a descoperit televiziunea şi libertatea dată de jocul de-a imaginea. Emisiunile sale – Marile picturi ale lumii, V… de la vizual, Jurnal Cultural, Profil. Poveste. Personaj – s-au transformat în repere pentru un public deschis la minte, sofisticat, dispus la jonglerii intelectuale, niciodată autosuficient. În mai multe rânduri, Marius a fost redactor şi realizator al Agendei Festivalului Internaţional „George Enescu" şi prezentator al emisiunilor speciale realizate de TVR cu ocazia Târgului Internaţional de Carte GAUDEAMUS şi a Salonului Internaţional al Cărţii BOOKFEST. A obţinut trei premii ale Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (A.P.T.R.), inclusiv pentru Profil. Poveste. Personaj, proiect care i-a devenit alter ego. 
Marius Constantinescu are un master în Consultanță si Expertiză în Publicitate la Facultatea de Litere (Universitatea Bucuresti) si unul în Istoria si Teoria Artei la Facultatea de Istoria si Teoria Artei (Universitatea Natională de Arte Bucuresti). De asemenea, a urmat o serie de specializări precum: Moderating în Radio EBU International Training, organizat de European Broadcasting Union si Societatea Romană de Radiodifuziune, Curs de producători radio organizat de Societatea Română de Radiodifuziune si AvantEra Consulting, Cursul Radio Journalism and Program Making organizat de Societatea Romană de Radiodifuziune în cooperare cu Ambasada Statelor Unite.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.