"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 februarie 2018

Calendar 11 feb. 2000: Margareta Paslaru a lansat CD-ul si caseta audio "40 de ani de la primul disc"



ADEVARUL Diana Popescu - 12 februarie 2000 (fragment) Dupa 40 de ani, Margareta Paslaru si-a adjudecat o pagina in istoria muzicii romanesti: (…) In aplauze si urale, a aparut si Margareta. A inceput sa vorbeasca. Au fost exprimate nemultumiri dintre cele mai diverse: "Nu se-aude!","Nu se vede!","Stati jos!","Mai sus!","Ursulescu,ia-o, tata, in brate!" In cele din urma, spiritele s-au mai moderat, Margareta a reusit sa se faca auzita."Va multumesc ca sunteti aici. Fara voi as fi fost nimeni". Cu totii si-au dorit sa aiba acasa noul disc, care cuprinde nu mai putin de 25 de piese. "Sunt piese solicitate de public, cerute din Australia si pana in Scandinavia"- marturiseste cu mandrie, Margareta. Cu siguranta, sunt slagare pe care si romanii le iubesc si le-au fredonat. MARGARETA PASLARU a scris o pagina de istorie in muzica noastra. A dovedit-o, daca mai era nevoie, lansarea de ieri.





   
Galeria Luterana - magazinul Muzica a devenit neincapatoare
pentru publicul venit la eveniment 
Ana Blandiana, George Sbarcea si Margareta Paslaru, 

NATIONAL -
12/13 februarie 2000 Horatiu Tudor (fragment) Un gest de onoare:  Ieri, in cadrul unei ceremonii speciale, primarul general al Capitalei, Viorel Lis i-a acordat Margaretei Paslaru titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti. Este un gest care rasplateste o cariera extraordinara. Decizia primarului Lis este o reverenta in fata unei adevarate comori a muzicii pop si populare romanesti. Astfel, Margareta a redevenit cetatean de suflet al Romaniei. Pentru Margareta Paslaru data de 10 februarie a reprezentat, fara indoiala, ziua cea mai lunga, ca sa parafrazam un titlu deja intrat in istorie. Si spunem acest lucru deoarece, ieri, la Casino Bucur prezenta interpretei stabilita de 17 ani peste Ocean a reunit laolalta cu prilejul lansarii albumului "40 de ani de la primul disc", produs de Electrecord, o mare parte a personalitatilor consacrate in muzica romaneasca. Lista VIP-urilor este mai lunga decat aceea a semnaturilor pe care le strange un politician dimbovitean pentru a putea candida la postul de senator sau la presidentie: maestrul Gica Petrescu, buna prietena a Margaretei, Marina Voica, Stela Enache, Marius Teicu, Dan Spataru cu sotia, fiica si ginerele, tenorul David Ohanesian, compozitorul Edmond Deda (care i-a inmanat sarbatoritei volumul sau "Denuntatorul"), compozitorul Cornel Fugaru impreuna cu incisivalui jumatate, Mirela Voiculescu, interpretul Cornel Constantiniu, actorul Marin Moraru la brat cu realizatoarea Lucica Popescu Moraru, actritele Olga Tudorache si Cristina Deleanu, Angela Similea, compozitorul Ionel Tudor, poeta Ana Blandiana, sotii Almasan - Marina si Victor -, echipa Electrecordului, Cornelia Andreescu, Roxana Ghibescu, Carmen Voinea si Nicky Constantinescu, Cristian Topescu si Christel Ungar, Titus Munteanu, sotia ambasadorului Israelului, Miriam Millo si Octavian Ursulescu. O prezenta inedita a constituit-o medicul ginecolog Stefan Sihota, de la spitalul Filantropia, care a asistat-o la nastere pe Margareta. In tot acest haos creat de vizita Margaretei Paslaru, reputata interpreta si-a gasit cateva momente de ragaz pentru a ne acorda un scurt interviu.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu