"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 mai 2018

Margareta Paslaru invitata la Studiu critic



Sursa: AaRC.ro_ 10.05.2018

NexT lansează studiul critic „Un film cu o fată fermecătoare”
     Lungmetrajul Un film cu o fată fermecătoare, în regia lui Lucian Bratu, după un scenariu de Radu Cosașu, va fi proiectat în cadrul unui eveniment special care marchează lansarea oficială a studiului critic scris de Andrei Gorzo și editat de Societatea Culturală NexT, în parteneriat cu editura LiterNet. Evenimentul este organizat în cadrul programului de educație cinematografică Éducation à l’image, ajuns la al 10-lea an de activitate.
     Proiecția va avea loc marți, 15 mai, de la ora 19:00, la sala Eforie a Cinematecii Române (str. Eforie, nr. 2). La final, publicul prezent este invitat la un dialog cu Andrei Gorzo despre Un film cu o fată fermecătoare și importanța sa în istoria cinemaului românesc, precum și despre motivele care l-au convins sa îi dedice acest studiu. Un număr de 150 de broșuri va fi distribuit gratuit spectatorilor, urmând ca materialul să fie disponibil și în format electronic pe site-ul editurii LiterNet.
     „Un film cu o fată fermecătoare, rezultatul colaborării dintre Lucian Bratu și Radu Cosașu, rămâne un produs interesant al cinematografiei românești din a doua jumătate a anilor ’60: un film intelectualist, cu mult dialog, cu personaje care au meserii, preocupări sau stiluri de viață chic, cu un spirit îndatorat noului val din cinematografia franceză a acelor ani și altor tendințe proaspete, inovatoare, din cinematografiile occidentale ale epocii”, spune Andrei Gorzo.
     Éducation à l’image este un program destinat elevilor de liceu din București, care îşi propune să-i familiarizeze pe aceştia cu filmele de autor şi cinematografie ca artă, cu vizionarea filmelor la cinema, să le ofere instrumente de bază pentru interpretarea limbajului specific (atât din punct de vedere artistic, cât şi tehnic), transformându-i, astfel, din consumatori pasivi în spectatori activi.
     În fiecare an programul Éducation à l’image propune 3 filme, după următoarea formulă: unul din cinematografia românească, unul din cinematografia franceză (ales în parteneriat cu Institutul Francez) și unul din cinematografia internațională.  Pentru anul școlar 2017 – 2018, filmele alese sunt Un film cu o fată fermecătoare (regia Lucian Bratu), The Royal Tenenbaums/ O familie genială (regia Wes Anderson) și Bande de filles/ Gașca de fete (regia Céline Sciamma).
     Detalii: Facebook
(10.05.2018)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu