"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 iunie 2018

Margareta Paslaru de vorbă cu Zoltan Octavian Butuc


Sursa: Radio Clasic.ro – 18.06.2018

Joi, 21 iunie, de la ora 12:00, invitatul doamnei Margareta Paslaru este actorul Zoltan Octavian Butuc.
Acesta s-a născut la 02 iulie 1969, în Brașov. A absolvit Școala Populară de Artă din Brașov, la clasa de teatru a profesorului Ion Jugureanu. În 1995 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie din București. L-a introdus în lumea teatrului actorul brașovean Nicolae Manolache, a lucrat în uzina Steagu Roșu din Brașov unde l-a descoperit profesorul și poetul Adrian Munteanu, la clubul cultural al uzinei.
În 1993 i s-a decernat premiul pentru debut al UNITER pentru rolul din spectacolul Ora lynxului de Per Olov Enquist, jucat la Teatrul Odeon. A jucat în spectacole de teatru la Teatrul Bulandra, Copilul îngropat de Sam Shepard, la Theatrum Mundi – Regele moare de Eugène Ionesco, Teatrul Act- Tunelul, dupa Ernesto Sabato, în spectacole de teatru radiofonic: Rătăcirile Marelui Macabru de Michel de Ghelderode, Petru de Vlad Zografi, Infinitul Brâncuși, scenariu de Valeriu Butulescu, Maldoror sau Biografia sentimentală a unui criminal în serie de Isidore Lucien Ducasse (Comte de Lautréamont), Argentina de Ilinca Stihi, etc.
Pe marele ecran a debutat în pelicula Prea târziu (1996), regizată de Lucian Pintilie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu