"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 martie 2019

Margareta Paslaru - acte de caritate prin muzica


Sursa: libertatea.ro_ 14.03.2019_ autor Ana Maria Pasat
Margareta Pâslaru face acte de caritate în secret. Cântăreața ajută nevăzători, copii, dar și studenți talentați de la Conservator
Margareta Pâslaru a aflat întâmplător, citind un articol pe internet, că nevăzătorii sunt lipsiți de sprijin. Iar de atunci, s-a implicat în diverse acte de caritate în favoarea lor. Artista are grijă și de studenții talentați de la Conservator, pe care-i ajută cu diverse burse.
”În tinerețe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să ne folosim numele spre binele altora”, este mottoul după care se ghidează în viață Margareta Pâslaru, postat chiar pe blogul său.
La 75 de ani, artista care și-a făcut un nume în epoca comunismului, grație talentului și vocii sale, se implică, în prezent, în acte de caritate despre care foarte rar vorbește. Asta fiindcă pentru ea importantă nu este publicitatea. Important e ajutorul pe care-l acordă semenilor săi.
Din 1993 încoace, câștigurile rezultate din vânzările albumelor sale s-au dus către cauze nobile. Iar drepturile de autor ce-i revin de pe urma albumului ”Providența”, lansat anul trecut, sunt redirecționate integral către asociații de nevăzători.
Vise frumoase pentru copii
Margareta Pâslaru a mai sprijinit, de-a lungul timpului, orfelinate, iar în urmă cu câțiva ani, a reușit să convingă conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu să introducă un program de basme, pe care le-a înregistrat la o editură, care să fie difuzate seara, pentru a le abate copiilor gândul de la durere. Programul se numește ”Vise frumoase, copii” și există și acum la spitalul de pediatrie din București.
De asemenea, artista asigură burse pentru studenți talentați, dar fără posibilități materiale, de la Conservator, pentru a-și îndeplini visul.
În prezent, discreta artista se dedică nu doar cauzelor nobile, ci și volumului doi al cărții sale, ”Eu și timpul”.
”Îmi ocupă zilele, chiar nopțile, acum, în 2019. Prin urmare, simplific agenda pe cât posibil, pentru a scoate din arhivă mii de fotografii, sute de articole, care așteaptă a fi puse în ordine cronologică și apoi scanate”, ne-a mărturisit cântăreața. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu