Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 martie 2011

Margareta Paslaru - lansarea Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania lanseaza Programul "Europa, casa noastra"

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) lansează astăzi, 28 februarie 2011, de la ora 11.00, campania de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.(…)

Programul se bucură de sprijinul unor personalităţi publice precum Margareta Pâslaru şi Vlad Miriţă, care au acceptat să fie ambasadori ai programului.

________________________________________________________________________________________________Sursa: topromanesc.ro

http://www.topromanesc.ro/margareta-paslaru-estevedeta-aleasa-drept-ambasadorul-anului-european-al-voluntariatului-in-romania/


Margareta Paslaru este vedeta aleasă drept ambasadorul Anului European al Voluntariatului în România


Published By toprom On March 3rd 2011. Under Evenimente Tags: margareta paslaru

Anul European al Voluntariatului a debutat şi în România. Centrul pentru Consultanţă şi Cercetare în Domeniul Culturii, din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, a anunţat planul de acţiune, obiectivele şi priorităţile României. Vladimir Simon, coordonatorul acţiunilor a prezentat într-o emisiune la Radio România Cultural, cele trei obiective al Romaniei:

1. să fie puse în valoare activităţtile voluntarilor şi munca lor precum şi a ONG-urilor, obiectiv comun Împreuna cu UE

2. crearea unei platforme online care să puna în legatură voluntarii şi ONG-urile

3. până la sfârşitul acestui an să avem o strategie naţională a mişcării voluntariatului în România


Referitor la promovarea Anului European al Voluntariatului în ţara noastră, echipa coordonatoare a ales-o pe doamna Margareta Pâslaru ambasador, vedeta a compus dealtfel şi un cântec de promovare. Puteţi asculta cântecul aici -Fii voluntar – muzica, text, voce Margareta Paslaru_R. E. R.

Programul “Europa casa noastră” se va derula pe parcursul unui an, sub egida Anului European al voluntariatului şi conţine trei seturi de activităţi: “Vizite şi dezbateri în şcoli”, „Lider european” şi „Ziua Europei”.

Foto: Lucian Nastase

Echipa Top Românesc, 3 martie 2011

Comentarii:

Svetlana says:

March 3, 2011 at 12:47 pm

Ne bucuram din suflet si o felicitam pentru ca dupa ani si ani de experienta in acest domeniu, poate servi si altora ca exemplu.

Veronica says:

March 3, 2011 at 7:06 pm

Inca o dovada, a faptului ca actiunile de voluntariat ale Margaretei decurg din muzica pe care a slujit-o cu credinta.

Veronica-Craiova

simina says:

March 3, 2011 at 8:42 pm

Echipa coordonatoare a facut o alegere fireasca si de bun-simt. Ii salut optiunea si o apreciez din tot sufletul.
Ca sa fii voluntar, trebuie sa fii un om cu suflet mare, un om credincios in adevaratul sens al cuvantului, indiferent de confesiune; sa iubesti oamenii, sa fii alaturi de ei, sa le simti bucuria, dar mai ales amaraciunile, durerile, problemele de orice fel.
Inainte de a fi ambasadoare, doamna Margareta Paslaru a fost voluntar. Din cate stiu eu, incepand din 1993, si-a donat drepturile care-i reveneau din lansarea de CD-uri si DVD-uri, institutiilor de profil: Crucea Rosie Romana, Unicef, spitale de copii…
A participat la campaniile de ajutorare a sinistratilor, ori de cate ori a fost nevoie, impreuna cu alte personalitati ale vietii noastre publice.
Cel mai remarcabil argument al perseverentei si determinarii domniei sale in acest domeniu, il constituie cei 9 ani(2000-20009)dedicati proiectului “Banca de Alimente”.
Si-a urmat cu fidelitate si credinta motto-ul: “In tinerete ne straduim sa ne facem un nume. La maturitate trebuie sa folosim numele spre binele altora”. Acest motto, care o defineste pe doamna ambasadoare, este chezasia ca “Anul European al Voluntariatului” in Romania va fi un succes. La fel de important este si sufletul nostru romanesc, ospitalier si generos. Avem sansa sa le demonstram europenilor ca suntem oameni adevarati, oameni pe care se pot baza oricand si in orice conditii. Haideti sa n-o irosim!
Noi, alaturi de doamna Margareta Paslaru, sa fim un popor voluntar si de voluntari!


________________________________________________________________________________________________


Redactorul Radu Sergiu Ruba a intervievat-o pe Margareta Paslaru pentru emisiunea “Ochiul interior”. Cu acest prilej, Ambasadoarea Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania a vorbit despre proiectul “Voluntarii muzicii” initiat in cadrul programului “Europa casa noastra” si despre actiunile de voluntariat in beneficial persoanelor nevazatoare.


Click audio: http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/6c6011faba1610


________________________________________________________________________________________________


In emisiunea "Radioul de sambata seara" din 5 martie 2011 a fost difuzat interviul pe care Alex Buzica i l-a solicitat Margaretei Paslaru, Ambasadoarea Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania. Ascultatorii au putut audia si semnalul sonor "Fii foluntar" compus si interpretat de distinsa artista pentru acest eveniment.


Click audio: http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/e5b90bc154a158


________________________________________________________________________________________________


Semnalul sonor "Fii voluntar" m-a inspirat in crearea unui clip in care veti putea recunoaste secvente din diverse actiuni de voluntariat la care a participat Margareta Paslaru in ultimii ani.

Click video: http://www.youtube.com/watch?v=GLvTwWdUICg
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.