Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 2 iunie 2012

Agerpres: Cartea "Eu şi Timpul", lansată de Margareta Pâslaru la Bookfest - 02.06.2012


Sursa: AGERPRES / 02.06.2012
http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/126298-Cartea-Eu-si-Timpul-lansata-de-Margareta-Paslaru-la-Bookfest.html

Cartea "Eu şi Timpul", lansată de Margareta Pâslaru la Bookfest
Margareta Pâslaru şi-a lansat sâmbătă un minidocumentar al experienţelor trăite, sub titlul "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", la standul editurii Curtea Veche Publishing de la Târgul Internaţional de Carte Bookfest 2012.
În cartea "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", artista redă cu sensibilitate momente din viaţa şi din cariera sa întregite de intensitatea trăirilor şi determinarea ce au caracterizat-o întotdeauna, toate acestea însoţite de aproape o sută de ilustraţii din arhiva personală a Margaretei Pâslaru, fotografii alb-negru sau color, multe dintre ele prezentate pentru prima dată publicului. 
Titlul cărţii a venit dintr-o "obsesie" a artistei pentru timp, ea amintindu-şi şi de o întâmplare petrecută la nouă ani când a "conştientizat" că "niciodată" nu o să mai serbeze "9 ani la 9 iulie". 
Volumul conţine pe lângă multe povestiri din copilăria artistei, interviuri, fotografii - alb-negru şi color - ale artistei atât din albumul personal cât şi de la diferite acte de caritate la care a participat sau pe care le-a iniţiat, fotografii cu actori celebri precum Omar Sharif, Toma Caragiu, Ion Dichiseanu sau oameni de cultură precum Liviu Ciulei, fotografii de la debutul său şi, nu în ultimul rând, amintiri de pe platourile de filmare. 
Cei care îi vor cumpăra cartea vor găsi, pe ultimele pagini, partituri ale unor melodii precum "Lasă-mi toamnă pomii verzi", "Dacă ai ghici", "Timpul", "Diamantul fermecat". 
"Cartea de faţă închide între paginile ei o carieră şi o viaţă care nu s-au concurat niciodată. S-au împăcat de la bun început. Secretul aparţine numai şi numai artistei", scrie în pagina a patra criticul Magda Mihăilescu 
La finalul lansării, artista a oferit autografe zecilor de fani dornici să o cunoască de aproape. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.