"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 mai 2013

Margareta Paslaru decorata cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler


Sursa: Agerpres/ 11.05.2013
Margareta Pâslaru va fi decorată cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler

Cunoscuta artistă Margareta Pâslaru va fi decorată duminică de Regele Mihai I cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Castelul Peleş, potrivit unui comunicat al artistei, transmis AGERPRES.

Margareta Pâslaru va participa, luni, 13 mai, şi marţi, 14 mai, la cea de-a 20-a ediţie a EUROPAfest, ce se desfăşoară sub înaltul patronaj al Principesei Margareta şi al Principelui Radu. 
Ghidându-se după motto-ul "În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora", marea artistă va fi prezentă timp de două zile la EUROPAfest, la workshop-ul "Repetiţie generală", unde cu generozitate va împărtăşi muzicienilor mai tineri câteva dintre tainele succesului şi din experienţa sa artistică, acumulată în peste 50 de ani de activitate. 
Margareta Pâslaru a debutat în muzica uşoară în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. După o carieră de excepţie, Margareta Pâslaru a fost sărbătorită la Uniunea Compozitorilor în 2008 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său. Anul 2010 i-a adus artistei cu multiple valenţe "Trofeul Electrecord" la împlinirea unei jumătăţi de secol de la prima înregistrare discografică. 
Peste 300 de artişti din 52 de ţări de pe patru continente sunt prezenţi, în perioada 9 - 25 mai, la cea de-a 20-a ediţie a EUROPAfest, la Bucureşti şi Sibiu, pentru a le oferi melomanilor show-uri de jazz, blues, pop şi muzică clasică. 
Ca de fiecare dată, Gala EUROPAFest va reuni, pe 25 mai, cei mai apreciaţi artişti ai festivalului, cu această ocazie fiind programată şi festivitatea de decernare a Diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală. 
Lansat în 1993, sub auspiciile Jeunesses Musicales, evenimentul de la Bucureşti a ajuns la cea de-a 16-a ediţie. 
Din 2005 EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu, printre partenerii tradiţionali ai evenimentului numărându-se UNICEF, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Educaţiei, ca şi diferite centre culturale şi ambasade. AGERPRES.
____________________________________________________________________________

Sursa: Mediafax/ 11.05.2013
Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României din partea Regelui Mihai, duminică, la Peleş

Cântăreaţa Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminică, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleş, a declarat artista pentru MEDIAFAX.
Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, Ordinul Coroana României - reînfiinţat de Regele Mihai pe 30 decembrie 2011 - a fost instituit de Regele Carol I în 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse statului. În prezent, el recompensează meritele cetăţenilor români şi străini care contribuie substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţa în profesie, pentru fapte puse în slujba statului şi a naţiunii. Ordinul Coroana României are cinci grade: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiţi pe viaţă. Regele şi regina poartă de drept Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, iar principesa moştenitoare, precum şi principesele şi principii Familiei Regale, în vârstă de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.
Alături de Margareta Pâslaru, mai multe personalităţi din România vor fi decorate duminică la Castelul Peleş. Decoraţiile vor fi înmânate de principesa moştenitoare Margareta, în numele Regelui Mihai I.
Făcând parte dintr-o familie de artişti - bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă -, Margareta Pâslaru a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârşit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, de peste 50 de ani, atrăgând ca un magnet privirile şi cucerind inimile.
Anul trecut, artista şi-a lansat autobiografia, "Eu şi timpul". Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrăjitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu şi Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii.
Ceremonia de la Castelul Peleş face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalităţii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii s-au mai numărat conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc şi tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară va avea loc un concert aniversar al Societăţii Române de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminică, la Castelul Peleş va fi lansat şi volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche. (...)
____________________________________________________________________________

Stirea a fost preluata de numeroase site-uri printre care: www.ziare.com, www.reporterntv.ro, www.presaonline.com, www.ziaruldeconstanta.ro, www.ziare-romanesti.info, www.orange.ro, www.stiri-presa-online.ro, ziare.www.ro  etc.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu