Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 septembrie 2013

Margareta Paslaru omagiata la Noaptea Alba a Filmului Romanesc - 20 septembrie 2013


Margareta Paslaru si Stefan Iordache in pelicula "Un film cu o fata fermecatoare" (1966)


_____________________________________________________________________________
Sursa: agerpres / 12.09.2013

Luminiţa Gheorghiu, Margareta Pâslaru şi Nae Caranfil, omagiaţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc
O serie de proiecţii speciale ale unor filme de referinţă pentru cinematografia românească vor fi promovate la cea de-a patra ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc.
Programul evenimentului conţine, pe lângă premiere lansate recent pe marile ecrane - comedii, drame sau documentare - şi filme de referinţă pentru cinematografia românească, informează un comunicat al Biroului de presă al TIFF. 
(...) Un omagiu îi va fi adus şi legendei muzicii uşoare româneşti, Margareta Pâslaru, care a sărbătorit anul acesta 70 de ani de viaţă. Cântăreaţă, compozitoare şi textieră română de muzică uşoară-pop, folclor, actriţă de teatru şi film, realizatoare TV şi radio, Margareta Pâslaru este o personalitate complexă a culturii româneşti, vocea inconfundabilă şi farmecul său propulsând-o în rândul celor mai îndrăgiţi artişti. În film, unul dintre cele mai importante roluri ale carierei sale este cel din "Un film cu o fată fermecătoare" regia Lucian Bratu, peliculă care va putea fi văzută la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. (...)
_____________________________________________________________________________

Surxa: CinemaRX / 19.09.2013

(...) Legenda vie a muzicii usoare românesti, Margareta Pâslaru, vine la Noaptea Albă. Artista va fi prezentă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la proiectia filmului „Un film cu o fată fermecătoare” (ora 21:00) si va discuta cu spectatorii despre unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa. (...)

_____________________________________________________________________________

Sursa: Ziua de Cluj / 18.09.2013

Noaptea Albă a Filmului Românesc ajunge la Cluj-Napoca, vineri, la Cinema Victoria. Intrarea este liberă.
(...) Anul acesta, festivalul propune la Cinema Victoria trei filme variate ca tematică și perioadă de realizare: E pericoloso sporgersi (1993), proiecție specială la aniversarea a 20 de ani de la debutul regizorului Nae Caranfil; Roșia Montană - un loc la marginea prăpastiei (Germania, România, documentar, 2012, regia: Fabian Daub) și Un film cu o fată fermecătoare (1996, regia: Lucian Bratu), proiecție specială dedicată actriței Margareta Pâslaru. (...)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.